Нико Пас бил пред трансфер в Атлетико, но от Реал Мадрид го изкушили с 1 условие


Нико Пас бил пред трансфер в Атлетико, но от Реал Мадрид го изкушили с 1 условие
Снимка: GettyImages

2121 0

Феновете на Реал Мадрид са уверени, че имат нова тийнейджърска звезда в лицето на аржентинския младежки национал Нико Пас. Криза с контузии в първия отбор на Карло Анчелоти принуди италианския треньор да се насочи към Кастилия, за да подсили възможностите си с Пас, който се очертава като голям талант.

След като бе включен в състава за няколко мача от Анчелоти, 19-годишният Пас направи своя дебют от пейката при домакинската победа с 3:0 над Брага в Шампионска лига миналия месец. Това беше последвано от два мача като резерва в Ла Лига преди гола му при победата с 4:2 над Наполи.

Как можеше да се озове в Атлетико, а не в Реал?

Въпреки страхотното представяне на Реал, това можеше да бъде много различна история за Пас, според "AS". Бащата на Пас, Пабло, който играеше за Аржентина през 1990-те и направи клубна кариера в Тенерифе. Именно там и Нико започва своето младежко футболно пътуване.

И докато "мълвата" за представянето на Пас обикаля, местният скаут на Реал Мадрид Сиксто Алфонсо се обажда на служители на клуба, за да се свърже с баща му за сделка. Пас старши избра да отхвърли "важна оферта" от съперниците Атлетико Мадрид и да преговаря директно с Реал Мадрид, при условие че ще позволят на сина му да живее със семейството, ако се преместят в Мадрид. "Лос Бланкос" приема условието без проблем и Пас преминава към бялата страна на Мадрид през 2016 година. А съвсем наскоро младокът успя леко да ядоса Реал с едно свое действие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички