Лапорта обвини Ла Лига и показа доказателства, че в Барселона са невинни по случая "Негрейра" (СНИМКИ)


Лапорта обвини Ла Лига и показа доказателства, че в Барселона са невинни по случая "Негрейра" (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1802 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта говори на официална пресконференция, на която изложи официална позиция относно продължаващия скандал, причинен от случая "Негрейра".

Припомняме, че каталунският клуб е обвинен, че е давал милиони на бившия ръководител на Съдийската комисия. Лапорта заяви вчера, че съдът няма "нищо" срещу Барса в скандала с съдията, който разтърси Испания преди два месеца.

Документи, които показват, че Барселона е "чист" клуб

"Барселона винаги е бил "чист" клуб през цялата си история. Ние празнуваме победите заедно и когато загубим, не търсим извинения. Това е клуб, базиран на основните ценности и искаме да спечелим по "правилния" начин. Никога не искаме да печелим с външна помощ", започна Лапорта.

"Имам документация, която показва, че никога не е имало плащания, които пряко се опитват да влияят в спортни състезания", като на пресконференцията имаше няколко кутии, за които бе казано, че има документи по въпросния случай.

"629 доклада, 43 видеоклипа. Все още имаме всички технически доклади за съдийство. Те съществуват, противно на някои хора, които казаха, че те са изчезнали. Ние сме съдени в медиите без никакви доказателства, а това е неприемливо". Лапорта показа доказателство, че имат само технически доклади за съдийство, което се счита за нормална практика.

Обвинения към Ла Лига

"Ла Лига се държеше непрофесионално и ни осъдиха без никакви доказателства, много от тези обвинения са били погрешни. Моля ги да се откажат от тези декларации. Има и такива, които са се държали по правилен и професионален начин и бих искал да благодаря на ръководителя на ФА - Рубиалес, заедно с Инфантино (FIFA) и Испанския спортен съвет. Някои изглежда желаят да ни дестабилизират. Те искат да създадат случай, който не съществува и да омаловажава репутацията на клуба". Преди снощния мач с Хетафе пък Лапорта даде категорично "да", че Меси се завръща в Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички