Време е за El Clásico: Барселона и Реал Мадрид кръстосват шпаги за Суперкупата на Испания


Време е за El Clásico: Барселона и Реал Мадрид кръстосват шпаги за Суперкупата на Испания
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

1657 0

Двата испански гиганта - Барселона и Реал Мадрид ще се изправят един срещу друг във финала за Суперкупата на Испания. Мачът с марка "Ел Класико" никога не е за изпускане, а според мнозина в Саудитска Арабия честта ще бъде заложена на карта.

Пътят до финала

Барса и Реал трябваше да потреперят преди да се доберат до решаващата фаза на турнира. Мадридчани се справиха с Валенсия след изпълнение на дузпи, тъй като за 120 минути не успяха да се победят, завършвайки с резултат 1:1.

Срещата между Барселона и Бетис също бе спираща дъха. Каталунците повеждаха на два пъти, но позволиха да бъдат изравнени. В крайна сметка, идеален Марк-Андре Тер Щеген и лотарията на дузпите помогнаха на "блаугранас" да намери мястото си на финала.

Текущата форма

Може да се каже, че момчетата на Шави влизат в мегасблъсъка като отбора в по-добрата форма. "Блаугранас" може да се похвали с 4 победи и 1 равенство в последните си 5 мача във всички турнири.

От другата страна, "лос бланкос" е с актив от 4 победи и едно поражение, за което със сигурност Карло Анчелоти и компания бързо ще искат да забравят с евентуална победа днес.

Последният сблъсък

Реал успя да победи Барселона в последното издание на Ел Класико. Кралския клуб постигна победата си с 3:1 у дома на "Сантиаго Бернабеу" в мач от испанската Ла Лига.

Тогава за "белия балет" бяга точни Карим Бензема, Винисиус и Родриго, а единственото попадение за Барса бе отбелязано от Феран Торес. Срещата на 16-ти октомври ще се запомни с доминацията на мадридчани, а сега момчетата на Шави определено ще търсят мъст за случилото се тогава.

Играчите под пара: Левандовски vs Бензема

Като се има предвид, че във всеки един от трите мача "Ел Класико" през 2022 година бяха отбелязани поне четири гола, отново можем да станем свидетели на уменията на двама от най-добрите голмайстори в световния футбол.

Разбира се, това са Карим Бензема и Роберт Левандовски. Бензема от Реал е едва вторият играч, който отбелязва в пет поредни мача за Суперкупата след Лионел Меси и той ще се спори под светлината на прожекторите с Лева, чийто полуфинален гол, при победата на Барселона над Бетис, последният път сложи край на сушата му от три мача без гол - най-дългата за него от 2020-а насам.

Евентуални стартови 11

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Рюдигер, Менди, Кроос, Валверде, Модрич, Родриго, Бензема, Винисиус

Барселона: Тер Щеген, Кунде, Араухо, Кристенсен, Балде, Де Йонг, Бускетс, Педри, Дембеле, Левандовски, Фати

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички