Преди финала: Шави открои най-голямото предимство на Барселона пред Реал Мадрид


Преди финала: Шави открои най-голямото предимство на Барселона пред Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

3087 0

В неделя вечер (15.01.) Шави ще има възможността да спечели първия си трофей като наставник на Барселона. Задачата няма да е никак лесна, тъй като каталунците ще се изправят срещу Реал Мадрид на финала за Суперкупата на Испания. Шави смята, че психологическото предимство е на страната на мадридчани, но отборът му е готов да се бори за трофея.

"Съперникът ни е много силен, както винаги. Добри са на контраатака и с много силна халфова линия. Изправяме се срещу настоящия шампион на Ла лига и Шампионска лига. Те имат страхотен опит на финалите, но ние сме много мотивирани", заяви той, като определи, че "гладът за успехи" трябва да е движещата сила в Барса.

"Мадрид има психологическото предимство, но гладът за успехи трябва да е нашата движеща сила. Имаме много играчи, които не са печелили титли, но виждам това като предимство. Не е много справедливо, че Реал имаше един ден повече за почивка, но това не трябва да е оправдание. Физическите проблеми не са извинение, трябва да играеш дори и контузен. Това е златна възможност да се спечели трофей по средата на сезона", допълни още Шави.

Наставникът засегна и темата с намесата на VAR: "Губи се удоволствието от радостта при гол, но е по-честно. Харесва ми, че е по-справедливо, но се губи чувството при отбелязването на гол и отпразнуването му". А с какви думи надъха Барса по време на полуфинала с Бетис - припомнете си тук (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички