Впечатляваща статистика: Реал Мадрид намира вдъхновение от гостуванията си на "Камп Ноу"


Впечатляваща статистика: Реал Мадрид намира вдъхновение от гостуванията си на "Камп Ноу"
Снимка: Getty Images

2344 0

Някои отбори не се справят никак добре в неблагоприятни ситуации, докато други изглежда процъфтяват в тях. Реал Мадрид е един от онези клубове, които се мотивират, когато нещата станат трудни. Те са способни да преодолеят най-непреодолимите предизвикателства и въпреки това да се провалят срещу по-скромни противници. Това е вечният парадокс на един непредвидим клуб. Колкото по-голям и по-труден е тестът, толкова повече концентрация и интензивност прилагат, пише AS.

Къде да гледаме дербито Барселона - Реал Мадрид?

Само една загуба за осем години

Тази вечер отборът на Анчелоти гостува на "Камп Ноу", където само един отбор - Байерн Мюнхен, спечели този сезон. Реал Мадрид със сигурност обаче няма да се разочарова от тази статистика. Всъщност в новата история се справя доста добре на стадиона на Барселона - само една загуба в последните девет гостувания. Едно поражение за осем години.

За последно мадридчани бяха на губещата страна на "Камп Ноу" преди пет години. Поражение с 5:1, което сигнализира края на краткото управление на Хулен Лопетеги като треньор. Той се сбогува с играчите след мача и беше уволнен на следващия ден, за да бъде заменен от Сантяго Солари. Този резултат остави Мадрид девети в таблицата, на седем точки зад Барса, въпреки че успяха да наваксат и завършиха сезона трети, на 17 точки зад шампионите. Освен това бяха елиминирани на полуфиналите за Купата на Краля (от Барселона) и на 1/8-финалите в Шампионска лига (от Аякс на Бернабеу). За Мадрид това беше година, която бързо да се забрави.

"Камп Ноу" - щастливото място за Реал Мадрид

Оттогава обаче - нула поражения на стадиона на Барса. Реал Мадрид регистрира две поредни равенства, последвани от две победи. Шест гола вкарани и три допуснати. От пролетта на 2016 година на "Камп Ноу" се изиграха девет Класико и само едно беше спечелено от Барса (5:1 през октомври 2018 г.), с оставащ баланс от четири равенства и четири победи за Реал. По отношение на головете, 15 за Реал Мадрид и 13 за Барселона (пет от тези в същия мач).

Маратонът започна на 2 април 2016 г., преди 2541 дни. Ожесточено Класико, което Реал Мадрид спечели благодарение на късен гол на Кристиано Роналдо. През следващия сезон Рамос спаси точка с глава в добавеното време . Това беше последвано от първия мач от Суперкупата на Испания - сравнително спокойна вечер за отбора на Зидан, който стигна до победа с 1:3 в Барселона, след което я завърши с победа с 2:0 на Бернабеу). След това дойде мач, който доведе до четири гола и един червен картон (за Серхи Роберто; завърши 2:2). Веднага след това прословутото 5:1.

Барса и Мадрид играха при резултат 1:1 в полуфиналите на Купата на Краля през февруари 2019 г., но "блаугранас" надделяха, печелейки реванша на "Бернабеу" с 0:3. Следващата среща не доведе до никакви голове. Сблъсъкът през октомври 2020 г. с Куман на резервната скамейка завърши 1:3. След това имаше 1:2 през октомври 2021 г. - Давид Алаба избра перфектния момент, за да отбележи своя дебютен гол за мадридчани.

Като цяло, в 126-те срещи между тези два съперника с Барселона като домакин, каталунците са спечелили 67, Мадрид спечели 32 и 27 са завършили на ниво. Но през последното десетилетие гостите показаха, че винаги са готови да се справят на висотата. Именно това очаква и Карло Анчелоти от днешния двубой - 100% концентрация от играчите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички