Анчелоти: Трябва да гледаме на Барселона като на лъв, а не като на котка


Анчелоти: Трябва да гледаме на Барселона като на лъв, а не като на котка
Снимка: Getty Images

1267 0

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори преди сблъсъка с Барселона в среща от 26-ия кръг от Ла Лига. Треньорът говори за "Ел Класико", като обясни, че всички мисли са насочени единствено към него и отборът му може да победи.

Къде да гледаме дербито Барселона - Реал Мадрид?

Той е категоричен, че ще има план за двубоя на "Камп Ноу" и победата ще дойде, ако играчите покажат най-доброто от себе си. Срещата Барселона - Реал Мадрид ще може да я следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Фокусът не е върху Ла Лига, а върху "Ел Класико"

"Трябва да се насладим на момента и да водим в този изключително важен игра. Можем да го спечелим, ако успеем да покажем най-доброто от себе си във всеки един аспект - индивидуално, колективно, в атака и защита. Не мислим за края на лигата, фокусирани сме върху победата в мача. Това е единственото нещо, за което мислим, искаме да намалим разликата", заяви Анчелоти.

"Ще имаме план, защото се познаваме толкова добре, че няма тайни. Просто мислиш как да им създадеш проблеми и да ги нараниш, но зависи от начина, по който върви в играта. Това ще бъде в съзнанието ни от началото. Ще гледаме да атакуваме, но без да поемаме твърде много рискове", допълни специалистът. 

Формата на отбора

Анчелоти е категоричен, че отборът му се намира в добра в добра форма и е способен да се пребори до края на сезона. "От 2 януари до сега отборът е фантастичен. Техническите и фитнес данните потвърждават, че сме в наистина добра форма. Ние сме развълнувани и мотивирани за това, което предстои през следващите няколко месеца. Сега сме по-силни отзад и сме ефективни напред. Отборът изглежда добре и е напълно способен да продължи серия до края на сезона".

Бензема ще играе, но Анчелоти със специални похвали към друг играч

Карим Бензема, който имаше неразположение след двубоя с Ливърпул ще може да вземе участие в "Ел Класико". Анчелоти обаче отличи качествата на Едер Милитао, който е много важна част от отбора. "Аз съм доста честен човек и за мен той е сред най-добрите в света. Той има всичко - той е бърз, агресивен, фантастичен в единоборствата, силен е във въздуха, добър с топката. Той има един проблем и това е фактът, че не винаги е 100% концентриран и не е най-красивият за гледане".

Конкуренцията и какви са силните страни на Барселона

Наставникът на "белия балет" смята, че защитата е едно от оръжията за отбора на Шави. "Те са стабилни отзад и не допускат много голове. Ето как те успяха да спечелят мачове, въпреки че се изправяха срещу тях повече, отколкото са свикнали. Много е трудно да се знае как ще протече играта, защото всяка е различна. За Купата те бяха отбранителни, защото имаха преднина. В зависимост от това, което се случи в мача, те ще променят подхода си."

"Трябва да гледаме на Барселона като на лъв, а не като на котка. Ако влезем в двубоя, мислейки, че те са малка котка, ще сме твърде несериозни. Това е огромен мач, в която трябва да се борим до края и да покажем истинска отдаденост. Не бих казал, че съм уплашен или притеснен за това, но винаги се изнервяш в часовете преди най-големите мачове, поне аз съм". Междувременно, стана ясно, че двама ще са големите липсващи от състава на Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички