Винисиус все пак няма да играе срещу Райо, от Реал готвят специална подкрепа към бразилеца


Винисиус все пак няма да играе срещу Райо, от Реал готвят специална подкрепа към бразилеца
Снимка: Getty Images

884 0

Звездата на Реал Мадрид Винисиус беше отстранен от сблъсъка в Ла Лига срещу Райо Валекано в сряда на "Сантяго Бернабеу". В разгара на спора за расистките обиди, на които беше подложен на "Местая", бразилецът няма да може да играе тази вечер, въпреки че вече не е наказан.

Проблеми с коляното

Бразилецът първоначално беше оставен извън състава във вторник и нищо няма да се промени въпреки факта, че Комитетът за състезанията отмени червения му картон срещу Валенсия и последвалото отстраняване.

Винисиус тренира сам във фитнеса в тренировъчния комплекс на клуба "Валдебебас" в понеделник заради проблем с коляното. Остават и съмнения дали бразилецът ще бъде готов да се изправи срещу Севиля следващия уикенд.

Реал със специална подкрепа към бразилеца

Въпреки че крилото няма да вземе участие в предпоследния домакински мач за сезона, Реал Мадрид планира да използва мача, за да покаже публична подкрепа за 22-годишния играч. Тя ще бъде изразена преди, по време и след мача срещу Райо Валекано.

Домакините ще покажат банер, осъждащ расизма и демонстриращ непоколебимата си подкрепа за играча с ключов момент, който трябва да се случи в 20-ата минута на мача. Вини носи фланелка с номер 20, а публиката на "Бернабеу" ще скандира името на играча, осъждайки расистките скандирания, претърпяни не само на "Местая" в неделя, но и много други терени в Ла Лига този сезон. Наставникът на Барселона Шави също подкрепи Винисиус в битката срещу расизма, но сподели, че не разбира защо червеният картон е бил отменен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички