Винисиус увери, че ще се бори с расизма и отсече: Бензема все още е най-добрият в света


Винисиус увери, че ще се бори с расизма и отсече: Бензема все още е най-добрият в света
Снимка: Getty Images

930 0

Голямата звезда на Реал Мадрид - Винисиус, даде интервю за френското издание "L'Equipe ". В него той говори за борбата си с расизма и бе категоричен, че ще я продължи. В същото време бразилецът изненада, заявявайки, че Бензема все още е най-добрият футболист в света.

Вини за расизма

"Борбата с расизма? Това е нещо, за което искам да продължа да се боря. Не искам малкият ми брат да преживее това, което преживях аз. Не искам братовчедите ми или близките ми да изпитват нещо подобно", сподели Винисиус по наболелия проблем, като през последните няколко месеца бразилецът се превърна в обект на расистки атаки.

Връзката с Карим Бензема

"Карим Бензема все още е най-добрият футболист в света. Той ме научи на много не само на терена, но и извън него. Винаги ми казваше истината, натискаше ме да бъда по-фокусиран, а когато не го правех се ядосваше. Той е един от най-добрите в историята. Веднъж ми каза: "Ако можеш да вкараш 30 гола, трябва да го направиш. Никога не се задоволявай с 29", добави още Вини.

Двамата защитаваха цветовете на Реал Мадрид между 2018 и 2023 година. Преди Карим Бензема да премине в Ал-Итихад това лято. Двете звезди помогнаха на "лос бланкос" да грабне редица трофеи, сред които се отличава триумфа в Шампионска лига през сезон 2021/22.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички