Поради две причини Карим Бензема е избрал Саудитска Арабия, останал е изненадан от нивото


Поради две причини Карим Бензема е избрал Саудитска Арабия, останал е изненадан от нивото
Снимка: Getty Images

856 0

Карим Бензема напусна Реал Мадрид миналото лято и се отправи към Саудитска Арабия, след като реши да не поднови договора си с клуба. Той направи това, за да се присъедини към Ал Итихад, за който вече отбеляза три гола в седем мача.

Основните причини да премине в саудитската лига

Френският нападател, който е мюсюлманин, обяснява, че една от причините да реши да се премести е да може да бъде в Мека. "Като мюсюлманин, когато си в Мека, се чувстваш спокоен... Това е изключително място. Аз съм спокоен тук", каза той в интервю за официалните медии на саудитската лига.

Бензема казва, че адаптацията му в страната е била изключителна. "Това е мюсюлманска страна, посрещнаха ме с отворени обятия и веднага се почувствах обичан", каза бившият играч на Реал Мадрид, който обясни, че е бил съблазнен и от възможността да играе в развиваща се лига: "Когато започна футболният проект в Саудитска Арабия изглеждаше огромно във всеки един аспект и исках да бъда част от него, за да помогна за напредъка на футбола в тази страна".

Изненадан от стандарта на мачовете

Бившият играч на Реал Мадрид казва, че е бил изненадан от стандарта на шампионата, който е накарал много топ играчи да напуснат Европа и да изберат саудитската лига. "Има много страст тук и съм доволен от нивото на играта. Наистина съм изненадан от нивото в Саудитска Арабия, защото в Европа не сте виждали много от двубоите, а сега има тази възможност".

Накрая той говори и за Реал Мадрид: "Много съм щастлив и горд от всичко, което направих и спечелих склуба. Но мисля, че имах нужда от важна промяна в живота си след всичко, което вече бях спечелил". А с трансферите си през лятото от саудитската лига не задминаха единствено Висшата лига по разходи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички