Белингам мания: Откъде идва емблематичното му празнуване на гол? (ВИДЕО)


Белингам мания: Откъде идва емблематичното му празнуване на гол? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

980 0

Една от най-новите звезди в състава на Реал Мадрид Джуд Белингам говори за произхода на своето емблематично празнуване на гол с вдигнати ръце, което е изпълнявал през цялата си кариера.

20-годишният полузащитник имаше зашеметяващ старт на престоя си на "Бернабеу", отбелязвайки 10 гола в 10 двубоя. По-голямата част от головете му са придружени от вече известното му празнуване, с което изправя феновете на Реал на крака.

Тази негова запазена марка е копирана и от други играчи - и дори в други спортове. Тенис звездата Карлос Алкарас го направи, след като спечели мач на US Open миналия месец.

Следователно влиянието на Белингам се усеща по целия свят. Но защо той го прави и откъде идва? Всъщност датира от времето му в Бирмингам, клубът, в който Белингам направи своя дебют през 2019 г.

Тогава само на 16, бъдещият английски национал е разположен отляво в халфовата линия от мениджъра Пеп Клотет, за да може да улесни пътя си в състезателния мъжки футбол. До края на сезона Белингам се развива до такава степен, че не само е ключов играч в отбора, но е преместен в централната халфова линия.

Откъде идва празнуването на Джуд Белингам?

Халфът вкара четири пъти през кампанията 2019/20, като първият му много важен гол идва при победата с 2:1 над Стоук през август. И след като отбеляза победния гол, Белингам го прави отново в следващия мач за победа с 1:0 срещу Чарлтън.

От наказателното поле той стреля след центриране на Керим Мрабти, за да прати гостуващите фенове в екстаз. И ето тогава идва вече емблематичното празнуване - Белингам, стоейки пред феновете с вдигнати ръце пред гърдите си.

А полузащитникът разкрива, че именно в онзи ден го ползва за първи път и, въпреки че не знае откъде точно е дошла идеята, оттогава я използва. "Истината е, че не знам точно откъде идва. Започнах да го правя в Бирмингам и оттам го продължих, но няма причина. Гордост е, че децата ми подражават". А легендата Тиери Анри сподели, че най-голямата заслуга за супер формата на Белингам е Карло Анчелоти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички