Флорентино Перес призна, че се опитал да вземе Неймар в Реал Мадрид преди десетилетие


Флорентино Перес призна, че се опитал да вземе Неймар в Реал Мадрид преди десетилетие
Снимка: Guliver/GettyImages

4670 0

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес призна, че се е опитал да привлече бразилската звезда Неймар. Това се е случило преди около десет години, когато Неймар все още бе част от бразилския Сантос и правеше истински фурор с изявите си.

Реал Мадрид опитал да привлече Неймар преди 10 години

Флорентино потвърди, че е предложил на Сантос сума от порядъка на 45 милиона евро за услугите на Неймар, но до сделка не се е стигнало. "Имахме интерес към него преди десет години, или нещо от този сорт", каза Перес в съда, цитиран от Tiempo de Juego.

Перес предложил 45 милиона евро за Неймар

Попитан дали си спомня конкретна сума за офертата за Неймар, Перес заяви: "Мисля, че беше 45 милиона". И добави: "Не познавам Неймар, не сме разговаряли лично. Направихме оферта, той избра Барселона."

Неймар избрал Барселона пред Реал Мадрид

Неймар се присъедини към Барселона през 2013-а, като каталунците твърдяха, че са платили за него 53 милиона евро, но около трансфера останаха въпросителни дали не е имало скрито плащане към бащата на бразилеца. 

В понеделник започна мегаделото за трансфера на Неймар в Барселона, по което бразилецът и неговият баща са подсъдими. Две години и солидна глоба грозят Неймар, който в съда прехвърли цялата вина на баща си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички