ВИДЕО: Дани Алвеш си взе емоционално сбогом с Барселона


ВИДЕО: Дани Алвеш си взе емоционално сбогом с Барселона
Снимка: Getty Images

2371 0

Десният краен защитник на Барселона - Дани Алвеш ще напусне отбора, след като изтече договорът му с клуба в края на месеца. Това става малко повече от шест месеца, след като се завърна в каталунския тим като свободен агент.

39-годишният бразилец е спечелил шест титли на Испания и три пъти е вдигал Шампионската лига в първия си период в Барселона през 208-2016.

" След повече от осем години, посветени на цветовете на клуба, дойде време да кажа довиждане", написа Алвеш в профила си в Instagram.

" Бих искал да благодаря на целия щаб за възможността, която ми даде да се завърна в клуба и да облека отново тази фланелка. Надявам се, че няма да им липсва моята лудост и ежедневно щастие. Надявам се тези, които остават, да променят историята на този чудесен клуб. Желая им го от дъното на сърцето си", написа още бразилецът.

Дани Алвеш, който има повече от 100 мача за националния отбор на Бразилия, изигра 16 срещи във всички турнири за Барса през миналия сезон. Той бе върнат в тима от треньора Шави Ернандес, който е негов бивш съотборник в период, в който отборът бе на незавидното девето място в класирането на Ла Лига.

Алвеш, който игра за Ювентус, Пари Сен Жермен и Сао Пауло, след като напусна Барселона, се съгласи на минимална заплата, за да помогне на клуба да спазва критериите за финансов феърплей.

Вижте още: Футболистът, с който Шави ще се опита да замени Пике.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички