Де Йонг: Медии, свързани с Барселона, написаха много лъжи за заплатата ми


Де Йонг: Медии, свързани с Барселона, написаха много лъжи за заплатата ми
Снимка: Getty Images

1279 0

Полузащитникът на Барселона Френки Де Йонг коментира заплатата си в клуба, която, според слуховете, неколкократно е била намалявана, откакто дойде пандемията от коронавирус.

Нидерландецът заяви, че неговата заплата на "Камп ноу" не е била най-високата след напускането на лидера Лионел Меси. Звездата посочи, че срещу него е била стартирана кампания - от клуба или от медиите.

"Не мисля така, отговори той на въпроса дали след напускането на Меси е станал най-високоплатен в клуба. - Започнаха кампания срещу мен. Вижте, не съм казал нито дума през цялото това време. Но клубът разпространява... Или медиите, които са свързани с клуба. Те разпространяваха лъжи, много лъжи", каза Де Йонг в интервю за "NOS".

"Играя в Барселона от 3 години и всяка година се отказвам от част от заплатата си. Така че, разбира се, тези пари трябва да ми се върнат, Барса трябва да ми ги плати в допълнение към редовната ми заплата. Поради това, разбира се, тя ще изглежда по-голяма.

Мисля, че хората не разбират това. Цифрите, които се тиражират в медиите, са неверни", допълни халфът. През лятото се появи информация, че от този сезон Френки де Йонг ще получава по 22 милиона евро годишно. А ето какво каза Де Йонг за президента Жоан Лапорта. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички