ВИДЕО: Атлетико Мадрид разпиля Райо Валекано с историческа разлика


ВИДЕО: Атлетико Мадрид разпиля Райо Валекано с историческа разлика
Снимка: GettyImages

3663 0

Атлетико Мадрид вгорчи понеделник вечер за феновете на градския съперник - Райо Валекано. "Дюшекчиите" разбиха столичния тим като гост с умопомрачителното 7:0. 

Това безспорно е най-резултатната победа от началото на сезона, а бърза справка на срещите между двата тима от 1989 г. до днес показва, че никога не се е стигало до подобна разлика. Най-голямата победа на Атлетико бе с 5:0 през 2013 г., но тогава бе и домакин на срещата. 

Впечатление в двубоя направи и огромното желание в гостите, които още до почивката водеха с 3:0 чрез Гризман (2'), Депай (16') и Молина (36'), но продължиха да мачкат и през втората част.

Така гостите използваха своите шансове и чрез появилия се като резерва Мората, Кореа и Йоренте разликата в резултата достигна 7:0. Първият от изброените вкара 2 попадения (73' и 84'), докато останалите паднаха в 79' и 86'.

След този край на третия кръг в Ла Лига възпитаниците на Симеоне вече имат най-добра голова разлика (10:1), но изостават с 2 точки на Реал Мадрид във временното класиране. Те приемат Севиля в следващия кръг, а Райо ще "лекува рани" срещу другия андалусийски тим - Бетис.  

Следете всичко най-интересно около Ла Лига със SportLive.bg!

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички