Вече официално и безспорно: Барселона назначи Деко за нов спортен директор на "Камп Ноу"


Вече официално и безспорно: Барселона назначи Деко за нов спортен директор на "Камп Ноу"
Снимка: Getty Images

2765 0

Барселона потвърди завръщането на бившия полузащитник Деко като негов спортен директор с тригодишен договор в официално съобщение до своите почитатели.

Медията "The Athletic" съобщи през пролетта, че Деко ще се завърне в клуба, за който е играл между 2004-2008 година, на фона на неуспешното преминаване на Матеу Алемани (настоящият спортен директор на Барселона) в Астън Вила.

Барселона съобщава още, че Деко и Алемани ще работят заедно до края на този трансферен прозорец (2 септември), когато вторият ще напусне ролята си в клуба.

Деко ще "определи спортната философия на Барселона и ще сглоби отбора с треньора и ще стане ръководител на футболната селекция", се добавя в изявление на клуба.

Какво постига Деко с Барселона?

Като футболист на "блаугранас" Деко се превръща в голямо име на "Камп Ноу". Португалецът е сред любимците на привържениците на тима и успява да спечели Шампионска лига през 2006 година, Ла Лига на два пъти, както и Купата на Краля цели 3 пъти.

Освен в Барса бившият плеймейкър е със статут на легенда и в Порто, където заедно с Жозе Моуриньо печели Шампионска лига през 2004 година и Купата на Уефа година по-рано. Той още е играл за Челси, където печели Висшата лига през сезон 2009/10 и ФА Къп на два пъти.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Неймар има таен план за завръщане в Барселона?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички