Въпреки трансфера в Ал Хилал: Неймар има таен план да се завърне в Барселона


Въпреки трансфера в Ал Хилал: Неймар има таен план да се завърне в Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

4185 0

Неймар е поредното звездно име, което ще се премести в саудитската професионална лига, като ПСЖ и Ал Хилал се споразумяха за сделка на стойност 90 милиона евро за бразилския нападател.

Наставникът на ПСЖ Луис Енрике и спортният директор на клуба Луис Кампос са казали на 31-годишния футболист миналата седмица, че той е излишен на "Парк де Пренс" и може да си намери нов клуб.

Планът на Неймар за завръщане в Барселона

Неймар се надяваше да се завърне в Барселона, за да играе под ръководството на Шави Ернандес, но сделката така и не се осъществи. Във Франция L’Équipe съобщава, че Неймар скоро ще премине медицински прегледи, преди да завърши трансфера си в саудитския клуб.

Припомняме, че през 2017 г. парижани платиха 222 милиона евро на Барселона, за да осигури услугите на Неймар. 31-годишният футболист е готов да подпише двугодишен договор със саудитския клуб и договорът му ще включва опция за активиране на още една година.

Според L’Équipe Неймар няма намерение да активира тази опция и иска да се върне в Барселона през 2025 г., където би могъл да се подготви – на елитно ниво – за Световното първенство през 2026 г. с Бразилия.

Рекордът на Неймар с ПСЖ

Неймар записа 173 мача по време на престоя си във френската столица, като отбеляза 118 гола и направи 77 асистенции.

Той трябва да пътува до Рияд тази седмица, за да финализира преместването си. Той е настроен да печели приблизително 100 милиона евро на година. Не само парите обаче са изкушили Неймар, а и куп други предимства и удобства, осигурени от Ал Хилал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички