Ал Насър на Роналдо не се предава - записа знаменит обрат, за да запази шанс за титлата (ВИДЕО)


Ал Насър на Роналдо не се предава - записа знаменит обрат, за да запази шанс за титлата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

8968 0

Ал Насър безспорно записа една от най-драматичните си победи от началото на сезона, след като обърна Ал Шабаб по време на 28-мия кръг от саудитския елит.

Роналдо и компания изоставаха с 0:2 след 40 минути игра, тъй като Гуанка направи разликата между двата тима с попаденията си в 24-тата и 40-тата минута. “Соколите” обаче успяха да намалят чрез Талиска още в 44-тата минута и надеждите за обрат се повишиха. 

Именно и до такъв се стигна в крайна сметка - той бе оформен от останалите две основни "оръжия" в нападението на Ал Насър Гариб и Роналдо, които реализираха в 51-вата и 59-тата минута. 

По този начин "соколите" запазиха шансовете си за титла, след като изостават на 3 точки от водача - Ал Итихад, който по същото време спечели двубоя си и се приближава максимално близо до титлата, за нещастие на Роналдо и компания.

 

Първо полувреме

Първата по-любопитна ситуация се разигра около 20-тата минута, когато Гарип се строполи в наказателното поле с надеждите да бъде отсъден наказателен удар, но опитният италиански арбитър Даниеле Орсато подмина ситуацията. Тогава Роналдо влезе в обяснителен режи, но и това не промени решението на съдията.

ГОЛ! Кошмарът за Ал Насър в борбата за титлата става все по-голям, след като гостите откриха резултата в 25-тата минута чрез Гуанка от дузпа. Това бе неговото 12-то попадение, а Роси не бе далеч от това да отрази опита! 0:1!

Video edited on Kapwing

В 33-тата минута Кристиано Роналдо пропусна да изравни резултата... Той се извиси над противниковата отбрана и с глава засече топката след центриране от левия фланг, но кълбото срещна напречната греда!

ГОЛ! Задачата за домакините, стана все по-сложна след ново попадение във вратата им, отново дело на Гуанка. Той порази целта в 40-тата минута за втори път в двубоя след страхотно двойно подаване с Мина около наказателното поле! 0:2!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Домакините успяха да се приберат на почивката при само гол пасив, след като най-резултатният нападател на клуба - Талиска, намали изоставането. Всичко започна след груба дефанзивна грешка, след която "соколите" отнеха топката и не след дълго наказаха съперника! 1:2!

Video edited on Kapwing

Второ полувреме

ГОЛ! Домакините продължиха ударно след почивката, след като 6 минути им отне да намалят изцяло пасива в резултата след комбинация между Ал Хасан и Гариб - 2:2! 

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Кристиано Роналдо носи пълен обрат за "соколите"! Португалецът припомни за класата, с която разполага и след пас на Луис Густаво напредна към наказателното поле и с удар от дистанция порази Ким - 3:2!

Video edited on Kapwing

Стартови състави

Ал Насър: Роси, Ал Ганам, Ал Уджами, Гонсалес, Конан, Ал Хасан, Ал Хайбари, Луис Густаво, Гариб, Талиска, Роналдо

Ал Шабаб: Ким, Ал Сагур, Ал Тамбакти, Яго, Ал Харби,Криховяк, Ал Монасар, Гуанка, Банега, Карвальо, Мина

Преди мача

"Соколите" влизат в двубоя от втора позиция, като изостават с 3 точки на настоящия водач Ал Итихад (63 т.), а в рамките на 7 точки е преднината пред днешния съперник - Ал Шабаб.

Това обаче е третият във временното класиране на местния елит и е сред сериозните съперници, въпреки че Роналдо и компания през последните месеци бяха разклатени и от по-скромни отбори. 

За последно тимовете премериха сили около привличането на португалеца, но тогава той не взе участие и срещата завърши при нулево реми. Съперникът на Ал Насър загуби последните си две срещи в първенството, докато "соколите" разполагат с два успеха и равенство между тях. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички