В Реал Мадрид са наясно, че ще е нужно повече от пари, за да привлекат Холанд и Мбапе


В Реал Мадрид са наясно, че ще е нужно повече от пари, за да привлекат Холанд и Мбапе
Снимка: Getty Images/Gulliver

2184 0

Парите обикновено са решаващият фактор, когато се отнася до трансферните сделки и рядко футболист би отказал повече от тях, когато има предложения, от които да избира. Такива са случаите на Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд, а в Реал Мадрид го знаят и разчитат на това.

От "кралския клуб" се надяват, че желанието и целта да играе за един определен клуб може да убеди играч да подпише с тях. Те са наясно, че и Холанд, и Мбапе ще имат по-изгодни откъм финансова гледна точка оферти от различни места. А да се борят срещу клубове, които дори имат проблеми с финансовия феърплей, изглежда невъзможно за Реал, който трудно ще отправи по-добра оферта.

Директорите в клуба искат да привлекат голяма суперзвезда и знаят, че именно тези двамата могат да заместят великите Кристиано Роналдо и Лионел Меси. И Мбапе, и Холанд вече получават оферти на немислими стойности. В Борусия Дортмунд все още не са сложили цена на норвежеца, но щом това се случи, той ще знае, че вратите за изход са отворени и е време да продължи напред.

Французинът пък е преговарял с Реал още през лятото на 2017 година, а оттогава нещата не са се променили значително - испанците все още го чакат. Нападателят има колебания дали да остава в ПСЖ, още повече, че там Неймар ще остане големият лидер в клуба. Мбапе все още не приема многомилионното предложение на катарците да поднови договора си, от който остава още само година. А парижани са наясно, че играч като него не може да играе под напрежение последната си година от контракта, така че вероятно или ще се стигне до подновяване, или до продажбата му.

При Холанд ситуацията е доста по-различна и той е в Дортмунд от само година и три месеца. Прогресът му се оказа доста по-бърз от очакваното и първоначалните планове той да бъде продаден през 2022 година може и да не се сбъднат, а това да се случи по-рано. В Реал вярват, че норвежецът има желанието да играе за клуба един ден, а неговият агент Мино Райола знае как да води големи имена в испанската столица.

Материал на испанското издание "Марка".

А как сезонът за Реал Мадрид може да се срине само за 168 часа?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички