Юрген Клоп с първи думи за жребия на Ливърпул с Реал Мадрид в Шампионска лига


Юрген Клоп с първи думи за жребия на Ливърпул с Реал Мадрид в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4944 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп определи жребия с Реал Мадрид в Шампионска лига като "вълнуващ". Мърсисайдци ще се изправят срещу "белия балет" в 1/4-финален сблъсък, като първият мач ще се състои на 6/7 април, а реваншът - на следващата седмица.

Това е първата среща между двата клуба след финала на Шампионска лига през 2018-а в Киев, когато Реал спечели с 3:1 и вдигна "Ушатата" за 13-и път в историята си. Юрген Клоп признава, че жребият е тежък, но едновременно с това го смята за вълнуващ.

"Вълнуващо. Очевидно е тежък жребий, но го приемам нормално, защото ако погледнете всички останали отбори, ще си кажете: „О, боже“... защото всички те са силни и всички имат качества, това е ясно. Едва преди малко повече от две години се сблъскахме с тях и беше тежка нощ за нас, така че да получим шанса да играем отново с тях е страхотно", заяви Клоп за клубния сайт.

Клоп се е изправял срещу Мадрид като мениджър на Ливърпул само във финала през 2018-а, но иначе той се е изправял шест пъти срещу "белите" в Шампионската лига, докато води Борусия Дортмунд. Германецът отчете, че сега в отбора не са Кристиано Роналдо и Гарет Бейл, но играчи като Рамос, Варан, Кроос, Модрич и Бензема все още са там.

 ОЩЕ: Страшилището на Реал Мадрид, което всеки път наказва Ливърпул

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички