Страшилището на Реал Мадрид, което знае как да наказва Ливърпул в Шампионска лига


Страшилището на Реал Мадрид, което знае как да наказва Ливърпул в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2969 0

Шампионите на Англия и Испания - Ливърпул и Реал Мадрид, ще се изправят един срещу друг в мегасблъсък от 1/4-финалите на Шампионска лига. И двата отбора не се намират в оптимална форма, но един играч винаги е показвал, че знае как да играе в мачовете между "белите" и "червените".

Голмайсторът на Реал Карим Бензема е сред най-подценяваните играчи в последното десетилетие, но неговият принос за играта на Реал е безспорен, а това много ясно се отличава и в мачовете му срещу Ливърпул. Бензема е същинско страшилище за отбраната на мърсисайдци, която сериозно се затруднява да спира неговите набези. 

Нещо повече: няма друг играч в историята на КЕШ/Шампионска лига, който да е отбелязвал повече попадения във вратата на Ливърпул от Бензема. Френският нападател е правил това на четири пъти, като единствено Дидие Дрогба може да се похвали със същия брой отбелязани попадения. 

През 2014 година Ливърпул и Реал са в една група в Шампионска лига, а "белите" на два пъти побеждават именития си съперник. В първия мач на "Бернабеу" Бензема отбелязва два гола за победата с резултат 3:1, а във втората среща на "Анфийлд" французинът вкарва единственото попадение в мача, за да донесе победата на своя отбор.

Четири години по-късно - на финала на Шампионска лига, Бензема отново вкарва във вратата на Ливърпул при победата с 3:1, която носи рекордната 13-а титла във витрините на "кралете". Карим Бензема обаче все още не е преминал в Реал Мадрид, когато "белите" преживяват един от най-големите си кошмари в Шампионска лига, тъкмо срещу Ливърпул (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички