В Испания са обнадеждени за завръщането на фенове по трибуните преди края на сезона


В Испания са обнадеждени за завръщането на фенове по трибуните преди края на сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

628 0

Обявяването на възможна ваксина срещу COVID-19 вдъхна надежда по целия свят, като едно от въздействията на това върху испанския футбол беше, че феновете могат да се върнат на стадионите преди края на кампанията 2020/21.

Испанският секретар по спорта и ръководителят на Националния спортен съвет (CSD) Ирен Лозано отвори вратата по тази тема. "Надявам се, че преди края на сезона, вярвам, че ваксината ще ни позволи да отворим стадионите за феновете или поне частично", каза Лозано в интервю за La Sexta.

Източници от CSD ясно дават да се разбере, че това е обнадеждаващо послание, което не крие настоящата реалност: ситуацията е сериозна и в момента е немислимо феновете да влизат на стадионите в краткосрочен план. Единственото нещо, което се е променило, е прогнозата за различните ваксини, по които се работи и които могат да променят тази реалност.

"Тази надежда може да бъде реализирана само ако продължим да спазваме стриктно правилата, които здравните власти ни дават: маски, социална дистанция, малко срещи и малко излизане от къщата. Ситуацията в момента е сериозна", добави Лозано. През този сезон се изигра и първото Ел Класико на празни трибуни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички