Реал капитулира срещу Валенсия след ужасяващи грешки и 3 дузпи


Реал капитулира срещу Валенсия след ужасяващи грешки и 3 дузпи
Снимка: Guliver/GettyImages

4957 0

Триумфът в "Ел Класико" и трудната победа над Интер в Шампионска лига изглеждаха, че ще дадат нужния тласък на Реал Мадрид да се опита да се отдалечи от Барселона в Ла Лига преди паузата за мачове на националните отбори. "Кралете" гостуваха на изпълнения с проблеми Валенсия и не очакваха да имат трудности, след като поведоха с 0:1 на "Местая", но отвратителното представяне на защитата на тима коства всичко на Зидан и компания, а след 3 отсъдени дузпи Валенсия смачка столичани с 4:1 в последен мач от кръга в Испания. 

Карлос Солер ще обере овациите за своя хеттрик с 3 точни изпълнения на 11-метрови наказателни удари, но безспорно за Валенсия най-голямо значение изигра ужасното представяне на гостите в защита. Марсело, Рамос и Лукас Васкес направиха дузпи в полза на съперника, а Варан си отбеляза комичен автогол, с което целият квартет в защита направи по една грешка, водеща директно до гол. 

Бензема единствен вкара за Реал, който направи много пропуски и завърши мача само с 1 попадение, въпреки че диктуваше темпото на терена през голяма част от мача. Дори влизането на Йодегард, завърнал се след контузия, Мариано и Родриго не промениха несполуките в атака, но безспорно шокиращото представяне на най-добрата защита в Испания за 2020 година ще бъде сериозна тема на дискусии в следващите дни в испанската преса. 

"Кралете" остават на 4-о място след поражението с актив от 16 точки и мач повече от 3-ия в класирането Атлетико (17 точки) и мач по-малко спрямо лидера Реал Сосиедад (20 точки) и втория Виляреал (18 точки). Барселона е с мач по-малко от "белия балет" и заема 8-о място с 11 точки, а Валенсия с първата си победа от 4 мача насам вече е на 9-а позиция също с 11 пункта. 

Реал Мадрид започна срещата много силно, като нападението на тима изглеждаше флуидно и "кралете" създадоха няколко добри ситуации в наказателното поле на опонента. В крайна сметка, натискът на тима даде резултат, след като в 23' Марсело ангажира вниманието на трима защитници, подаде на Бензема на границата на пеналта и с мощен шут реализира за 0:1. И, въпреки че изглеждаше че Реал ще има лесна вечер на "Местая", защитата на тима имаше по-различни планове и тотално беше разбита в следващите минути. 

Само 6 минути след попадението Валенсия организира първото си добро нападение и от лявото крило Гая се опита да центрира в наказателното поле. Топката беше блокирана от Васкес, но той игра с ръка и беше отсъдена дузпа. Куртоа направи страхотно спасяване срещу Солер, а при добавката халфът удари греда. Защитата на Реал изобщо не реагира, а топката отиде в краката на Мусах, който реализира за 1:1. Попадението обаче беше отменено заради по-ранното му влизане в наказателното му поле (преди да се е стигнало до удар). Изненадващо обаче дузпата беше пребита и Солер този път беше точен - 1:1.

В 45' се стигна до скандална ситуация в полза на Валенсия. Черишев бръкна в окото на Асенсио, за да отнеме топката и стартира бърза контраатака за "прилепите". След центриране на Мусах топката беше засечена от Варан и точно след като премина линията, Куртоа успя да я избие. След намеса на ВАР голът беше зачетен, а протестите на Реал за нарушение срещу Асенсио не бяха уважени - 2:1 до почивката за Валенсия. 

След почивката ужасяващите действия в защита на Реал продължиха и в 52' Марсело фаулира Гомес в наказателното поле и, въпреки че и двамата не играха с топката, съдията прецени, че нарушението е на защитника на Реал. Солер бе точен за втори път и даде категоричен аванс на своите - 3:1. 

В 61' дори лидерът на "кралете' направи кошмарна грешка и игра с ръка в наказателното поле и след справка с ВАР беше отсъдена дузпа - нов точен удар и хеттрик на Солер - 4:1. До края на мача Реал изпусна куп положения за гол, а дори влизането на Родриго, Мариано, Йович, Кроос и Йодегард не промениха съдбата на Реал - истински разгром за испанския шампион. 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Това е последният мач за двата отбора преди прекъсването за изиграването на двубоите на националните отбори. При победа Реал Мадрид ще се качи на първото място във временното класиране и ще престои там поне 2 седмици.

Валенсия започна тази кампания по изключително разочароващ начин и има едва 8 точки от 8 двубоя. Това отрежда на "прилепите" незавидната 15-та позиция, като те вече имат цели четири поражения, както и две равенства.

След прекъсването футболистите на Зинедин Зидан ще излязат за ново дерби и то отново гостуване - срещу Виляреал на 21 ноември. Валенсия пък ще гостува на Алавес на 22 ноември. Преди това обаче, "кралския клуб" и "прилепите" излизат за победата тази вечер един срещу друг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички