Първото Ел Класико, което ще се изиграе пред празни трибуни


Първото Ел Класико, което ще се изиграе пред празни трибуни
Снимка: Getty Images/Gulliver

1198 0

За първи път в историята Барселона и Реал Мадрид ще играят един срещу друг без фенове по трибуните. Поради пандемията от коронавирус, футболът от най-високо ниво все още е затворен за обществеността в Испания, което означава, че съботното Ел Класико ще се играе пред празен "Камп Ноу".

Реал Мадрид винаги е бил нежелан посетител на домашния стадион на Барселона, като играчите им често са освирквани преди и по време на мачовете. Този път обаче ще настъпи тишина, тъй като Ел Класико се играе при затворени врати за първи път.

Само няколко избрани ще бъдат допуснати до стадиона в деня на мача. Това са играчи, служители, както и ограничен брой треньори, лекари, директори, журналисти и служители на клуба. Широкото полицейско присъствие, което често се използва на този тип мачове, няма да е необходимо поради липсата на фенове.

В Каталуния има противоречиви мнения относно това дали "Камп Ноу" може да започне да организира мачове с присъстващи фенове. Спортният секретар Жерар Фигерас отвори вратата за привържениците да присъстват на мача на Шампионска лига на Барселона с Ювентус на 8 декември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички