В Испания разкриха точно колко пари е спечелил Антоан Гризман от престоя си в Барселона


В Испания разкриха точно колко пари е спечелил Антоан Гризман от престоя си в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

5139 0

Приказката, ако изобщо можем да я наречем такава, между Антоан Гризман и Барселона приключи официално със затварянето на летния трансферен прозорец. Французинът се завърна в Атлетико Мадрид и през сезон 2021/22 ще помага на Чоло Симеоне да защити титлата от миналата кампания в Ла Лига, заедно с друг бивш играч на каталунците - Луис Суарес.

В последните часове испанското издание "SPORT" се е добрало до интересни документи, които разкриват точно колко пари е спечелил световният шампион с Франция по време на престоя си в Каталуния. 

Оказва, че в контракта му с Барса са присъствали най-различни клаузи, изпълнението на които му е гарантирало повече пари, а всеки следващ сезон чистата му заплата е нараствала:

По време на първата си кампания (2019/20) Гризман е спечелил 25.5 милиона евро - 17 милиона от заплата, 5 милиона бонус за самото подписване на договора, както и 2.5 милиона за това, че е участвал в миминум 60% от мачовете на тима.

През втория си сезон (2020/21) Антоан е прибрал 21 милиона евро, а ако беше постигнал требъл с клуба, щеше да спечели още 4 милиона евро.

Изпълнението на всички заложени клаузи в неговия 5-годишен контракт с Барселона щеше да му донесе общо 177.5 милиона, но сега ще трябва да се задоволи САМО с 46.5 милиона евро, получени от каталунците. 

Заплатата му бе втората най-висока в клуба след тази на Лионел Меси. Според различни информации, след завръщането си в Мадрид Антоан Гризман ще заработва по-малка сума, което означава, че по-добрите финансови параметри не са успели да го задържат на "Ноу камп". В този дух се изказа и президентът на Атлети Енрике Сересо, който разкри, че французинът е имал голямо желание да напусне Каталуния!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички