В Испания отписаха Барселона: Дори няма да играе в Шампионска лига догодина


В Испания отписаха Барселона: Дори няма да играе в Шампионска лига догодина
Снимка: Getty Images/Guliver

1810 0

Барселона е в истински нокдаун след първите 8 мача в испанската Ла Лига. Тимът тръгна добре с 2 успеха от 2 двубоя, но в следващите 6 мача има едва 1 победа. Каталунците вече изостават с 9 точки от Атлетико (Мадрид) и от Реал Сосиедад (който е първи, но с мач повече от двата споменати отбора).

Кръвният враг Реал Мадрид също не се представя особено убедително, но има 6 точки повече, макар и с 1 мач повече. В Испания представянето на Барселона срещу Атлети бе определено като депресиращо и Marca отсича, че отборът не само няма да успее да обърна нещата и да излезе на върха в класирането, но и не се очертава да смали изоставането си в близкото бъдеще.

Престижното издание посочва колко много по-добър е бил отборът на Диего Симеоне в директния мач и дори заключава на пръв поглед абсурдно и налудничаво твърдение - че Барселона дори няма да се класира да играе в Шампионска лига през следващия сезон, ако продължава в това темпо.

Допълнено е, че контузията на централния бранител Жерар Пике може допълнително да усложни ситуацията за "блаугранас", тъй като травмата му може да се окаже и доста сериозна. Сержи Роберто също е с потенциална контузия.

Най-стабилният футболист на Барселона в последните години Марк-Андре тер Щеген явно също е повлиян от случващото се, тъй като именно негова фатална грешка подари попадението за Караско и Атлети. Рядко може да се види немският страж да бърка по подобен начин.

През миналата кампания 3-ият и 4-ият в крайното класиране имаха по 70 точки, толкова им бяха необходими, за да си гарантират участие в Шампионска лига. 70 точки за 38 мача прави средно по 1,84 точки от мач. В настоящата ситуация с 8 точки от 11 срещи Барселона записва средно по 1,37 пункта на среща.

Едно е сигурно - футболистите на Роналд Куман трябва значително да подобрят представянето си не само, ако искат някак да се вместят в борбата за титлата, но ако искат и да не се стига до угрозата тимът да не попадне в Шампионска лига през сезон 2021/2022. А кога ще се разбере състоянието на Пике и Сержи Роберто?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички