В Испания: Барселона си осигури дуо за десетилетие, напомнящо на легендарна двойка


В Испания: Барселона си осигури дуо за десетилетие, напомнящо на легендарна двойка
Снимка: Getty Images/Guliver

1821 0

Отбраната на Барселона се справи по чудесен начин срещу Реал Мадрид в "Ел Класикото" на финала за Суперкупата на Испания, която каталунците спечелиха след 3:1 в редовното време.

След триумфа не бяха спестени и положителните коментари по част от отбраната, като най-възвишени бяха превърналият се в един от любимците на феновете - Роналд Араухо и един от големите трансфери през миналата година - Жул Кунде.

Двамата бранители дори бяха определени от Cadena SER за дуото в отбрана на Барселона за следващото десетилетие, въпреки че към този момент са си партнирали в едва 7 двубоя, eдин от които - въпросният финал срещу Реал Мадрид.

Водещата причина за малкото двубои до този момент остава тежката контузия на уругваеца, която той получи още през септември и тепърва още навлиза в оптимална форма.

От испанското издание обаче сравниха настоящето дуо с двама легендарни бранители на Барселона от близкото минало, които заформиха чудесен тандем. 

Става въпрос за Жерар Пике и Карлес Пуйол, които си партнираха на "Камп Ноу" и в националния отбор на Испания между 2008-а и 2014-та година, когато дългогодишният капитан сложи край на кариерата си.

До тогава обаче двамата вече бяха натрупали 156 двубоя за двата тима във всички турнири и се бяха утвърдили като звездно дуо.

Вижте защо обвиниха Кристиано Роналдо за загубата на Реал Мадрид от Барселона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички