Дешан скастри Кунде за играта с ланец, защитникът с нелепо оправдание


Дешан скастри Кунде за играта с ланец, защитникът с нелепо оправдание
Снимка: Getty Images

1215 0

На Франция им се наложи да дават обяснения след победата над Полша на Световното първенство по футбол, а причината беше нарушаването на правилата от страна на Жул Кунде. Защитникът игра почти едно полувреме със златен ланец на врата, което в разрез с футболните правила.

Едва към 42-ата минута страничният съдия забеляза това нарушаване на правилата и помоли играча да си свали накита. С помощта на човек от щаба на "петлите" това се случи. След мача селекционерът Дидие Дешан обясни случилото се така:

"Казах му, че е имал късмет, че не беше пред мен. Реферът предупреди, че играчите нямат право да носят гривни и колиета. Както и часовници и слънчеви очила. Всичко това е забранено. Мислех, че ще го свали (Кунде - ланеца, б.а.), но се случи друго. Вината е наша".

По-късно и самият футболист коментира случката от мача. "Забравих, че по време на мачове е забранено да носиш колиета, ланци. Подобно нещо повече няма да се повтори", каза Кунде, цитиран от "Barca Universal" в Туитър. Вижте видео от този момент тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички