В Барселона имат пълно доверие на Шави, предлагат му нов договор в края на сезона


В Барселона имат пълно доверие на Шави, предлагат му нов договор в края на сезона
Снимка: Getty Images

1541 0

В Барселона със сигурност са имали тежка нощ след поражението в "Ел Класико" с 4:0. Освен унизителната загуба каталунците се сбогуваха и с мечтата да играят финал за Купата на Краля. Бордът на "блауграна" е имал големи надежди за спечелване на требъл от национални титли, така че елиминацията е била много трудна за преглъщане. 

Безрезервна подкрепа към Шави и след загубата от Реал Мадрид

Въпреки всичко, Барса потвърждава пълното си и абсолютно доверие в Шави Ернандес в бъдеще и това му е било обявено. Нищо не се променя и клубът ще предложи нов договор, след като бъде осигурена титлата в Ла Лига. Нещо, което може да бъде постигнато в началото на май.

От Барса са убедени, че Шави Ернандес е идеалният човек, който да се опита да съживи клуба след няколко години на провали. През миналия сезон треньорът успя да насочи отбора обратно към квалификациите за Шампионска лига. А това лято бяха привлечени играчи за около 150 милиона евро, за да извършат първата революция на отбора по вкуса на треньора. Това беше първата стъпка към втора революция, която също ще бъде водена от Шави.

Както обясни президентът Жоан Лапорта, няма по-добър треньор, който разбира философията на "блаугранас, познава клуба и има капацитета да се справи с финансовото състояние на клуба в момента. Сезонът се смята за много добър в Ла Лига, така че са положени основите, за да бъде отново страхотен отбор в Европа в близко бъдеще. Ясно е, че клубът трябва да направи крачка напред в Шампионска лига и да стане по-силен в мачовете от най-високо ниво и това ще бъде постигнато чрез стабилизиране на състава с пристигането на някои опитни играчи, които да помогнат на отбора да расте. Един от тези опитни играчи е Лионел Меси, като дори Шави дори вече мисли как точно и къде ще го ползва в състава.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички