В 8 цифри: Реал Мадрид разбра сериозната сума, която ще трябва да плати за новия си треньор


В 8 цифри: Реал Мадрид разбра сериозната сума, която ще трябва да плати за новия си треньор
Снимка: Getty Images

2076 0

Реал Мадрид трябва да мисли все по-усилено по въпроса с назначението на новия си треньор. Както е известно, по всяка вероятност настоящият такъв - Карло Анчелоти, ще напусне клуба в края на сезона.

Препятствие

"Кралете" вече имат подходящи опции за заместник пред себе си. Като най-вероятен такъв бива сочен бившият футболист на испанския колос Шаби Алонсо. Смята се, че той вече е договорил всички условия по контракта си.

"Лос бланкос" обаче няма да постигнат тази си цел без трудности. В договора на испанеца с настоящия му тим Байер Леверкузен, който е с продължителност до 2026-а година, е заложена солидна откупна клауза. Тя възлиза между 15 и 18 милиона евро, пише "Fichajes". 

Алонсо в Германия

Бившият полузащитник пое "аспирините" през октомври миналата година в много трудна ситуация. Той обаче съумя да ги извади от кризата, стигайки до полуфиналите в Лига Европа.

През настоящата кампания отборът се представя дори още по-впечатляващо. Байер оглавява класирането в Бундеслигата с 11 победи и 1 равенство в 12 мача. Тимът също записа 4 от 4 успеха в Лига Европа, постигайки собствен рекорд.

Същевременно друга клауза в договора му помага на "кралете" значително да го привлекат.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички