Утвърден нападател или млада надежда - изборът пред Реал Мадрид за заместник на Бензема


Утвърден нападател или млада надежда - изборът пред Реал Мадрид за заместник на Бензема
Снимка: Getty Images

2428 0

От ръководството на Реал Мадрид и Карло Анчелоти са се срещнали във Валдебебас в четвъртък, като са взели решение, че двама нападатели трябва да бъдат привлечени това лято;

Испанският национал Хоселу е готов да се присъедини от наскоро изпадналия Еспаньол и с новината за напускането на Карим Бензема мадридчани ще трябва да продължат търсенето си на друг нападател. Преместването на Хоселу се разглежда като заместник на напускащия Мариано, който ще напусне "Лос Бланкос" след разочароващ период в клуба.

Хари Кейн


Хари Кейн е в краткия списък с нападатели на Реал Мадрид за лятото. Играчът на Тотнъм е доказан голмайстор и на класа може да доближи тази на Бензема.

Привличането на Кейн обаче може да надхвърли 100 милиона евро и "шпорите" няма да направят преговорите особено лесни, като ще опитат максимално да затруднят мадридчани.  Кейн също така може да реши да остане във Висшата лига, тъй като продължава да се приближава до рекорда на Алън Шиърър -  260 гола.

Кай Хаверц


Хаверц има договор с Челси до 2025 г., но той привлече вниманието на Флорентино Перес, когато клубът от Висшата лига се изправи срещу Реал Мадрид в Шампионска лига.

Това би било по-евтин вариант от Кейн, а и Хаверц може да играе на няколко позиции. След като Марко Асенсио също ще напусне "Бернабеу", Хаверц може да замени испанския национал, като играе зад централния нападател. Победителят в Шампионска лига все още е само на 23 и би бил дългосрочна опция за клуба. Остава да видим колко голяма роля Маурисио Почетино ще му предложи на "Стамфорд Бридж".

Роберто Фирмино


Фирмино напуска Ливърпул и е свързван с преминаване към съперника от Мадрид и шампиона на Ла Лига - Барселона. Бразилецът би добавил опит към отбора на Анчелоти, тъй като може да играе ролята на фалшивата деветка и познава много добре Винисиус и Родриго. Това обаче би било краткосрочно решение и Мадрид по-скоро ще иска да инвестира в играч с по-млад профил.

Като най-спряганата дестинация за Бензема е Саудитска Арабия и Ал Итихад, като се твърди, че той е звънял на Кристиано Роналдо, за да го разпита за живота там.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички