Бензема се сбогува с Реал с важен гол, който прати мадридчани на второ място (ВИДЕО)


Бензема се сбогува с Реал с важен гол, който прати мадридчани на второ място (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4233 0

Реал Мадрид завърши 1:1 с Атлетик Билбао в двубой от последния кръг на Ла Лига за сезона. Това бе последен мач за Карим Бензема, който напуска "белия балет". Именно той отбеляза изравнителното попадение за своя тим, след като Сансет откри в 49'.

"Белия балет" завърши на второ място в класирането, след като Атлетико (Мадрид) не победи Виляреал - 2:2.

В двубоя от последния 38-ми кръг има сериозна интрига, защото мадридчани ще се опитат да финишират на второто място, а баските са с шансове да стигнат до участие в Лигата на конференциите.

Къде да гледаме Реал Мадрид - Атлетик Билбао?

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Реал не започна по очаквания начин и още в 10' можеше да изостава в резултата, след като бе отсъдена дузпа за игра с ръка на Тони Кроос. Въпреки че той бе с гръб, реферът отсъди наказателен удар. Зад топката леко изненадващо застана Весга, чийто удар бе отразен от Тибо Куртоа. И в последвалите минути гостите бяха по-опасни в атака, като зоната на Начо бе доста уязвима.

След 20' игра мадридчани поеха контрол върху случващото се, като Кроос подаде към Винисиус, който обаче не съумя да стреля опасно. В 25' удар на бразилеца бе спасен от Симон след блестящ рефлекс. В 31' отново Куртоа бе главен герой. Берчиче се възползва от подаване на Ерера и стреля мощно от наказателното поле, но белгиеца отново бе на ниво.  В 38' бе отразен и удар на Инаки Уилямс. В самия край на полувремето Реал имаше шанс да излезе напред в резултата, но първо Родриго не бе достатъчно точен, а след това и Карвахал с глава прати топката над вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И второто полувреме започна с грешка на домакините, която този път бе наказана.  В 49' Сансет успя да преодолее Куртоа. Дани Себайос загуби топката от Оскар де Маркос, след което тя стигна до Сансет и не сгреши. Малко след това Инаки Уилямс можеше да удвои, но Куртоа спаси.

И в 72' Берчиче фаулира Едер Милитао в наказаталното поле. Съдията даде дузпа, а зад топата застана Карим Бензема. Голмайсторът на "белите" не сгреши в последния си мач за отбора и вкара за 1:1. Малко след това бе заменен, а целия стадион го изпрати с аплодисменти.

В 79' Винисиус също прати топката в мрежата, но попадението не бе зачетено заради засада. В заключителните минути Реал бе по-активният отбор, като огромният пропуск бе на Родриго минута преди края. От съвсем близко разстояние и на опразнена врата бразилецът прати топката над вратата. Това можеше да донесе успеха на мадридчани, но до повече положения не се стигна.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Рюдигер, Фернандес, Себайос, Камавинга, Кроос, Родриго, Винисиус, Бензема

Атлетик Билбао: Симон, Берчиче, Паредес, Вивиан, Де Маркос, Весга, Ерера, Уилямс, Сансет, Иняки Уилямс, Гурузета

ПРЕДИ ДВУБОЯ

 "Лос бланкос" заема втората позиция в таблицата, като е само с точка пред Атлетико Мадрид.  Атлетик Билбао е на 8-ото място във временното класиране, като е един от отборите, които имат шанс да финишират на заветната седма позиция, която ще осигури квота за Европа.

Хората на Карло Анчелоти не успяха да се преборят за титлата и са амбицирани да зарадват феновете си с успех в последното си домакинство на "Сантяго Бернабеу" на финала на първенството.  През януари Реал стигна до успех на "Сан Мамес". "Белите" спечелиха с 2:0.

В последните 10 директни срещи домакините имат 7 победи, гостите имат 2 победи и 1 път са завършили наравно. Като домакин Реал Мадрид има изиграни 5 срещи, като домакините имат 3 победи, гостите имат 1 победа и 1 път са завършили наравно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички