Само четирима са преди Бензема в историята: Колко гола вкара и колко трофеи спечели с Реал Мадрид?


Само четирима са преди Бензема в историята: Колко гола вкара и колко трофеи спечели с Реал Мадрид?
Снимка: Getty Images/Guliver

4389 0

След няколко дни на спекулации и най-различни твърдения за бъдещето на Карим Бензема, в крайна сметка официално бе обявено, че французинът ще напусне Реал Мадрид. Отборът, в който прекара 14 години и написа със златни букви името си в историята на мадридчани.

Бензема е играл 647 пъти за клуба, като може да се стигне до 648 мача с днешния сблъсък срещу Атлетик Билбао в последния кръг в Ла Лига. Само четирима други играчи в историята на клуба са обличали бялата фланелка повече пъти от него.

Колко гола отбеляза Бензема за Реал Мадрид?


Ако рекордът на Бензема за мачове, изиграни с Реал Мадрид, изглежда достоен за уважение, то броят на головете не изостава. С 353 отбелязани гола за "Лос Бланкос", Бензема е вторият топ играч по отбелязани голове в историята на Реал Мадрид, изпреварен само от 451 на Кристиано Роналдо.

В четири от последните пет сезона той отбеляза 30 пъти и най-добрият му сезон за Реал Мадрид беше, когато отбеляза 44 през 2021/22. Освен статистиката му като голмайстор, заслужава да се подчертае ролята на французина в изграждащата фаза на атаката, тъй като дълги години помагаше на други играчи да изглеждат и да стават по-добри.

Колко трофея спечели Бензема в Реал Мадрид?

Що се отнася до трофеите, нападателят спечели 25 титли в клуба, което е най-много в историята на институцията. Тези 25 трофея могат да бъдат разделени на: пет титли от Шампионска лига, пет Световни клубни първенства, четири Суперкупи на УЕФА, четири титли от Ла Лига, три титли от Купата на Краля и четири Суперкупи на Испания.

Като най-спряганата дестинация за Бензема е Саудитска Арабия и Ал Итихад, като се твърди, че той е звънял на Кристиано Роналдо, за да го разпита за живота там.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички