Усман Дембеле от Барселона в Ливърпул? Не вярвайте на тези слухове!


Усман Дембеле от Барселона в Ливърпул? Не вярвайте на тези слухове!
Снимка: Getty Images/Guliver

3086 0

"Ливърпул следи ситуацията около Усман Дембеле от Барселона", гръмнаха медиите в Испания в последните дни и часове. Те твърдят, че 24-годишният атакуващ футболист, чийто договор изтича в края на настоящия сезон, е в полезрението на мърсисайдци и те ще опитат да стартират преговори с него в началото на новата година...

Защо обаче феновете на каталунците трябва да са спокойни и да не обръщат внимание на тези трансферни слухове? Отговорът е много прост!

В понеделник, осми ноември, Барселона официално се сдоби с нов старши треньор - Шави Ернандес се завърна в родния си клуб и пред близо 10 000 души на "Камп Ноу" подписа контракта си в компанията на президента Жоан Лапорта.

Малко след това, той се насочи към залата за пресконференции, където повече от час отговаряше на десетки журналистически въпроси. И макар легендарният за тима полузащитник да бе доста обран в отговорите си, бе пределно ясен по темата "Усман Дембеле":

"Дембеле може да бъде най-добрият играч в света на позицията си. Трябва да работи много, трябва да искаме много от него, трябва да е щастлив. Има качествата, за да прави разликата в Барселона. Важно е да има нагласата на победител и да има постоянство", започна новият треньор и след това добави:

"Това е един от топ приоритетите ни! Да, искаме да удължим договора му, това е един от нашите приоритети" - кратко, точно и ясно...

Със сигурност, самият играч също осъзнава, че под ръководството на Шави ще има повече свобода на терена и казано на футболен език - ще може да изразява себе си. Пристигането на нов ръководител пък винаги оказва мотивиращо въздействие върху съблекалнята. В Барселона вече важат нови правила, има нов кондиционен треньор и физиотерапевт, дисциплината е затегната и пред Дембеле има само един вариант - да бъде постоянен и най-накрая да докаже, че платените за него пари на Борусия Дортмунд не са отишли на вятъра. Защото за момента само го загатваше на няколко пъти чрез изявите си.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички