Бивши звезди на Арсенал и Ливърпул са сред 10-те най-искани свободни агенти в Англия


Бивши звезди на Арсенал и Ливърпул са сред 10-те най-искани свободни агенти в Англия
Снимка: Getty Images/Gulliver

3021 0

Зимният трансферен прозорец наближава и водещите клубове съвсем логично ще опитат да поправят някои грешки от първия полусезон. Не е толкова често срещана практиката да се правят големи трансфери по средата на сезона, но наличието на свободни агенти е "икономичната версия" за зимен пазар. Mirror напомня десет футболисти, които са без клуб и могат да бъдат от полза на тимовете от Висшата лига.

Списикът открива Анди Керъл. Бившият футболист на Нюкасъл и Ливърпул е само на 32 години - възраст, далеч от приключване на кариерата. За последно той игра за "свраките" между 2019 и 2021 г., но вкара едва 1 попадение в 37 мача.

35-годишният защитник Мартин Крейни е по-познат на феновете на Чемпиъншип. През миналия сезон той носи екипа на Лутън Таун и записа 23 двубоя. В кариерата си Крани има над 400 мача и игра във Висшата лига за Хъдърсфийлс през сезон 2017/18.

Джорбан Айб е известен с изявите си за Ливърпул и Борнемут, а през лятото напусна Дарби Каунти. Той имаше проблеми с психичното здраве и контузия, но коментира, че вече е готов да се върне на терена. Халфбекът е само на 25 години.

Натаниъл Мендез-Лайнг прекара едва 6 месеца в Мидълзбро преди да напусне тима. 29-годишното крило игра за Висшата лига в Кардиф. За последно той тренира с Шефилд Уензди в Лига 1, но до контракт не се стигна.

Друг ветеран на Висшата лига без клуб е Уинстън Рийд. Новозеландецът беше освободен от Уест Хем след поредица от контузии, но на 33 години той може да допринесе за някой клуб, ако се възстанови напълно от травмата си. През миналия сезон зпаиса 12 мача за Брентфорд под наем.

Националът на Уелс Хал Робсън-Кану също е в този списък. Той изкара 5 години в Уест Бромич Албиън и помогна на тима да спечели промоция във Висшата лига през по-миналия сезон. Нападателят има страничен бизнес с напитки за спортисти, но може да поиграе още няколко сезона.

Неговият сънародник Нийл Тейлър спечели две промоции във Висшата лига с екипите на Суонзи и Астън Вила. Феновете на бирмингамци дори го нарекоха "уелския Роберто Карлош". Контрактът на 32-годишния играч не беше подновен през лятото и той търси ново предизвикателство.

37-годишният вратар Кийрън Уестууд изкара 7 сезона в Шефийлд Уензди. Опитът му може да накара по-голям клуб да го привлече за резерва, особено след като той поддържаше форма с тима от Лига 1 Крю Александра и всичко мина много добре.

По подобен път върви и Джак Уилшър, който тренираше с Арсенал (повече тук). Сякаш мина цяла вечност откакто от наследник на Джерард и Ламапрд Уилшър се превърна в нарицателно за вечно контузен футболист. Въпреки това Борнемут и Уест Хем повярваха в него и той игра още три сезона след като напусна Арсенал. А все още е на 29...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички