Свежи пари: Барселона ще продаде четирима играчи за около 50 милиона евро


Свежи пари: Барселона ще продаде четирима играчи за около 50 милиона евро
Снимка: Getty Images

5636 0

Испанският гранд Барселона ще се опита да събере минимум 50 милиона евро от продажба на играчи по време на зимния трансферен прозорец, пишат медиите на Пиринеите. 

Президентът Жоан Лапорта има намерение да се раздели с четирима свои играчи - Иняки Пеня, Клеман Ленгле, Самюел Умтити и Фелипе Коутиньо и по този начин да осигури свежи средства за нови попълнения!

Пеня, който е трети вратар на каталунците, няма голям шанс да се пребори за повече игрови минути, тъй като Барса разполага с Тер Щеген и Нето. 22-годишният страж е склонен да напусне клуба, тъй като на неговата възраст е важно да играе редовно. Цената му е от порядъка на 3 милиона евро...

Французинът Ленгле, който има само шест мача от началото на сезон 2021/22 е оценяван на 18 милиона евро и със сигурност има отбори от Европа, които ще проявят интерес към него. Подобна е ситуацията и с Умтити, макар че той дори не е играл през тази кампания. Медиите пишат, че бранителя ще продължи кариерата си в Арсенал, Ювентус или Бенфика.

Най-интересен е случаят с бразилеца Коутиньо, който пристигна на "Камп Ноу" с надеждата да "влезе в обувките" на Андрес Иниеста, но това така и не се случи, а и често бе преследван от контузии. Новият треньор Шави вероятно ще залага на схема на игра 4-3-3 с две бързи крила и по този начин няма да остане място на терена за 29-годишния играч. 

Неговата цена е около 20 милиона евро, а напоследък често е свързван с Нюкасъл, който се сдоби с богати собственици и се очаква да бъде доста активен на трансферния пазар! Интересно е да се отбележи, че в последните дни се заговори, че футболист на Реал Мадрид също може да заиграе при "свраките"...

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички