Ужасяващ инцидент измести фокуса от историческата победа на Барселона в Кадис (ВИДЕО)


Ужасяващ инцидент измести фокуса от историческата победа на Барселона в Кадис (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

7900 0

Барселона съумя да се наложи с 4:0 като гост на Кадис и сложи край на шестнадесетте години без победа над непретенциозния съперник. В герои за каталунците се превърнаха Френки де Йонг, Роберт Левандовски, Ансу Фати и Усман Дембеле, които съумяха да реализират през втората част и следователно да направят разликата между двата тима.

По този начин „блаугранас“ продължи силното си представяне от началото на кампанията и се изкачи до първата позиция във временното класиране. Кадис пък остава на последна позиция с пет загуби от пет кръга и видимо ще се бори отново за оцеляването си в Ла Лига.

Каталунците безспорно наложиха стила си на игра още от самото начало и не оставиха съмнения в победата си, но през първата част не успяха да стигнат до много чисти положения. Най-доброто измежду тях бе това пред Рафиня, който нацели греда още в десетата минута.

В крайна сметка те успяха да стигнат до победните попадения в началото на втората част, когато първо Френки де Йонг се възползва от избита топка от противниковия страж в 55-ата минута, която след секунди той превърна в откриващо попадение. След десетина минути Роберт Левандовски пък се възползва от избита топка, която прати без никакви затруднения във вратата на Кадис.

В 83' мачът бе прекъснат, защото почитател на трибуните се нуждаеше от спешна медицинска помощ.

След като играта бе подновена малко по-късно от 83' не отне много време на Ансу Фати също да се отчете с гол и да направи резултата 3:0 за каталунците в 85-ата минута.

"Блаугранас" обаче не спря дотук. Във втората минута на добавеното време Усман Дембеле вкара четвърти гол за своя тим, оформяйки крайното 4:0.

Първо полувреме:

Първите пет минути минаха под динамични атаки пред двете врати, като отборите създадоха по едно опасно положение, но те не се отразиха на резултата. 

В 10-тата минута контраатака на гостите завърши с удар в гредата на Рафиня, като кълбото се върна в притежанието на съотборниците му, но последвалият опит се оказа крайно неточен. 

Следващите 20 минути преминаха под контрола на каталунците и в 35' се стигна до втора пропиляна възможност. Атака на "блаугранас" бе развита по левия фланг и последва центриране, но засичането на Депай премина покрай лявата греда.

Второ полувреме:

Каталунците започнаха втората част агресивно и с мисъл за откриващо попадение. Те създадоха няколко опасни атаки в първите десетина минути, като точно в 55-тата дойде и така жадуваното попадение. 

Гол! Гави съумя да напредне с кълбото до крайната линия и в последния момент успя да центрира посока вратата. Първо Ледесма се намеси и изби, но топката попадна в Де Йонг, който без да се замисля я прати в противниковата врата. 0:1!

120 секунди по-късно Шави реши да освежи атаката на Барселона и включи едновременно Левандовски, Педри и Дембеле в игра. Те замениха Депай, асистиралият се Гави и Торес.  

Гол! Именно полската "голова машина" се възползва от разбъркване в наказателното поле на домакините и чрез добавка на избита топка стига до ново попадение с екипа на каталунците! 0:2!

В 83-тата минута главният арбитър прекъсна срещата поради първоначално неясна причина, но в последствие се оказа, че фен на домакините се нуждае от медицинска помощ! В прякото предаване на срещата бе излъчено как стражът на домакините притичва от едната резервна скамейка до противоположната трибуна, за да занесе медицинска техника на спешните екипи. Предполага се, че става въпрос за дефибрилатор.

Следващите 17 минути останаха без развитие на терена, тъй като всички мисли и усилия бяха насочени към животоспасяващата интервенция към привърженика на Кадис. Така в стотната минута срещата официално бе прекратена без яснота дали ще бъде доиграна в следващите часове, а играчите се прибраха в съблекалните. 

Срещата бе подновена от 83-ата минута, малко преди това футболистите бяха излезли на терена, за да загреят.

Гол! В 85-ата минута Ансу Фати също се отчете с попадение. Роберт Левандовски намери своя съотборник, който просто бе длъжен да отбележи от непосредствена близост за 3:0.

Гол! В добавеното време на втората част Усман Дембеле направи резултата 4:0 за Барса, след като направи самостоятелен пробив и с прецизен удар разпечата противниковата врата.

Стартови състави:

КАДИС: Ледесма, Салдуа, Ернандес, Мбайе, Еспино, Феде, Алекс, Алехо, Собрино, Окампо, Лукас Перес

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Белерин, Араухо, Пике, Балде, Де Йонг, Бускетс, Гави, Рафиня, Депай, Феран Торес

ПРЕДИ МАЧА

Кадис стартира кошмарно сезон 2022/23 и записа четири поредни загуби, без да отбележи нито един гол - 0:1 срещу Реал Сосиедад, 0:2 срещу Осасуна, 0:4 срещу Атлетик Билбао и 0:3 срещу Селта. Закономерно, тимът се намира на последното 20-то място във временното класиране.

Барселона е на втора позиция с 10 пункта, след като съставът на Шави сгреши само в първия кръг срещу Райо Валекано (0:0), а след това победи Реал Сосиедад (4:1), Валядолид (4:0) и Севиля (3:0).

Каталунците ще са по-изморени от своя съперник, който през седмицата почиваше, докато те стартираха участието си в груповата фаза на Шампионска лига - сблъсъкът с Виктория Пилзен на "Камп Ноу" се състоя на 7 септември и завърши 5:1, а Роберт Левандовски отбеляза хеттрик! 

Любопитно ще бъде с какъв състав ще излезе Шави срещу Кадис, тъй като за Барса предстои тежко гостуване на Байерн Мюнхен след броени дни - 13 септември, 22:00 часа (2-и кръг на ШЛ). Напълно възможно е днес официален дебют да направят последните две нови попълнения - Маркос Алонсо и Ектор Белерин.

ВИЖТЕ ОЩЕ: ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА КАДИС - БАРСЕЛОНА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички