Барселона вече може да харчи повече


Барселона вече може да харчи повече
Снимка: Getty Images

2773 0

Ла Лига увеличи тавана за разходите на Барселона с 800 млн. евро и извади клуба от графата с дефицита, след като каталунците направиха няколко сделки, за да стегнат финансовите си отчети. Барселона беше на минус 144 млн. евро миналия сезон и трябваше да търси пари от другаде, за да привлича нови попълнения. Сега, Ла Лига обяви, че таванът на разходите на каталунския клуб става 656 млн. евро за сезон 2022/23.

Барселона продаде 25% от телевизионните си права на американската инвестиционна фирма Sixth Street за следващите 25 години в две сделки на стойност 500 млн. евро. Клубът изкара допълнителни 200 млн. евро от продажбата на 49% от акциите на "Барса Студиос", а освен това подписа спонсорски договор със "Спотифай" през март.

Барса похарчи повече от 150 млн. евро през лятото за Роберт Левандовски, Рафиня и Жюл Кунде, а освен това привлече Андреас Кристенсен, Франк Кесие, Ектор Бейерин и Маркос Алонсо като свободни агенти.

Президентът на Ла Лига - Хавиер Тебас заяви, че Барселона трябва да продължи да намалява разходите за заплати, за да запази тавана и за следващия сезон.

" Без продажба таванът няма да е толкова висок следващия сезон. Трябва да намалят разходите с поне 200 млн. евро, като продадат играчи или други акции“, каза Тебас.

Попитан дали от Ла Лига не са били прекалено щедри в определянето на лимита, той отговори: " Изобщо не. Еднакви правила се прилагат към всички клубове в Испания. За да регистрира Кунде, прeзиднетът на Барслеона даде лична гаранция. Има ли риск от банкрут? По мое мнение – не. Те имат високи разходи за заплати, трябва да ги намалят.

Реал Мадрид е начело по тавана на разходите в Ла Лига с 683 млн. Барселона е на второ място, а трети е Атлетико Мадрид с 341 млн.

Вижте още: Барселона и Реал Мадрид влизат в люта битка за 21-годишен талант

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички