Атлетико "прескочи" седмичното предизвикателство от Ла Лига и отново гледа към Шампионска лига


Атлетико "прескочи" седмичното предизвикателство от Ла Лига и отново гледа към Шампионска лига
Снимка: GettyImages

1287 0

Атлетико Мадрид записа втора поредна победа като домакин! Възпитаниците на Диего Симеоне се наложиха с 4:1 над Селта Виго в петия кръг на Ла Лига, а преди три дни се справиха и с Порто след тотална драма в края - 2:1. Днес в герои за столичани се превърнаха Кореа, Де Поул и Форейра, докато Нунеш си отбеляза автогол в самия край. За гостите почетното попадение бе дело на Вейга.

По този начин "дюшекчиите" заеха четвъртата позиция във временното класиране с 10 точки от 5 срещи, докато Селта Виго е на 11-о място със седем точки. 

Статистиката сочи, че гостите са имаха превес откъм контрол на топката и създадени голови положения, но "дяволите" съумяха да се възползват от своите и по този начин се поздравиха с крайния успех. 

За домакините всичко започна още в деветата минута, когато Кореа се възползва от чудесен пас на Де Поул и с прецизен удар прати кълбото в долния десен ъгъл. След три минути един от нападателите в чудесна форма - Аспас, получи чудесен пас, но последвалия удар разтресе страничния стълб. Това бе и последната по-опасна ситуация от първата част, докато останалите 4 попадения паднаха през второто полувреме. 

Втората част започна вихрено за домакините и след само пет минути удар на Родриго де Пуол се озова в противниковата врата, но и след рекошет, който допълнително насочи топката.

В следващите двадесетина минути започна размяна на атаки към двете врати, но първо се възползваха "дюшекчиите" в 66-ата минута чрез Караско, който напредна до наказателното поле и със страхотен удар се разписа в долния ляв ъгъл.

Не закъсня и почетното попадение на гостите, което дойде след стрелба на Габриел Вейга, докато асистенцията даде Яго Аспас. Унай Нунеш пък с автогол в 82-рата минута оформи крайното 4:1 за Атлетико Мадрид.

Ето какво се случи и при гостуването на Барселона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички