Катарците принуждават Реал и Барса на революционни промени в собствеността


Катарците принуждават Реал и Барса на революционни промени в собствеността
Снимка: Getty Images

3939 0

Испанските грандове Барселона и Реал Мадрид проучват възможността за промяна формата на клубната собственост, съобщава "Спорт". Идеята на двата колоса е да продадат 49% от акциите на клуба на големи компании или на инвестиционни фондове.

"Кралския клуб" и "блаугранас" са готови да направят това, за да могат да се конкурират с клубове, които са собственост на милиардери, или които имат подкрепата на цели нации, както Манчестър Сити и Пари Сен Жермен.

Първоначално идеята е хрумнала на генералния директор на каталунците Феран Ревертер, който по този начин се надява да реши финансовите проблеми на клуба. Президентът на Реал Флорентино Перес също намира идеята за интересна. Той смята, че в дългосрочен план неговият клуб няма друг вариант.

"Спорт" пише, че проектът е още в начален стадий и за осъществяването му ще се изисква одобрението на "сосиос" (членовете на отделния клуб). И Барселона, и Реал Мадрид смятат, че най-добрият начин за реализиране на този план е публичната продажба на акциите, за да не попаднат клубовете в ръцете на руски или арабски олигарси.

Към момента и двата футболни гранда са спортни сдружения с нестопанска цел, а членовете на клубовете са съсобственици. Това не е първата идея през 2022 година, по която Реал и Барса се обединиха. Ето какво се разбраха те по-рано.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички