Босът на Ла Лига Хавиер Тебас: Барселона можеше да задържи Меси


Босът на Ла Лига Хавиер Тебас: Барселона можеше да задържи Меси
Снимка: Getty Images

4641 0

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас направи любопитно разкритие относно напускането на Лионел Меси от Барселона. Той заяви, че напускането на суперзвездата е било предотвратимо.

"Обсъждах този въпрос с Лапорта по телефона и с неговия Борд на директорите. Търсихме решения, ако всичко зависи от икономиката. Но ако въпросът е друг, не мога да дам оценка. Мисля, че през следващия сезон с тези цифри, които представи Барса, ще видим можел ли е Меси да остане, или не. И въпреки че уважавам решението на клуба, трябва да казваме нещата такива, каквито са", заяви Тебас, цитиран от вестник "Спорт".

"Не беше икономическо решение, това знам със сигурност. Лапорта и Меси си стиснаха ръцете, защото в рамките на един месец президентът на Барса приема предложението на CVC. Това е повече от месец. Затова той каза, че нещата вървят добре. Той дори ми се обади два пъти, за да ускори сделката със CVC, защото Меси нервничеше", допълни шефът на испанското първенство.

Когато му бе припомнено, че е възникнало убеждение, че той е виновен за напускането на Меси, Тебас заяви: "Знам. Издържах първоначалния натиск, но в няколко туита вече написах, че това не е вярно. Напротив - CVC е глобален проект за всички клубове в Ла Лига и той би донесъл полза на Барселона не само за дълговете, но и на ниво заплата в средносрочна перспектива".

"За сделката със CVC клубът беше съгласен дълго време, но за последните 72 часа всичко се провали. Това беше решение на Феран Ревертер, той повлия на Лапорта и неговото обкръжение. Мисля, че то е тясно свързано със Суперлигата и със стратегията, която също се подкрепя от Реал", завърши президентът на Ла Лига.

Както е известно, Ла Лига се договори за продажбата на 10% от бизнеса на инвестиционния фонд CVC Capital Partners за 2,7 милиарда евро. Реал и Барселона се обявиха срещу тази сделка. Каталунците първоначално я подкрепяха, но после промениха позицията си. Имаше информация, че Барса е могъл да запази своя капитан, ако бе одобрил сделката между Ла Лига и CVC. А че клубът е имал решение за Меси потвърди и българският агент Лъчезар Танев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички