Трусове в Барселона: Хосеп Мария Бартомеу не остана длъжен на Жоан Лапорта и му отговори с открито писмо


Трусове в Барселона: Хосеп Мария Бартомеу не остана длъжен на Жоан Лапорта и му отговори с открито писмо
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

4410 0

Ситуацията в Барселона продължава да бъде взривоопасна след напускането на Лионел Меси, а бившият президент на клуба Хосеп Мария Бартомеу изпрати отворено писмо до обществеността, с което отговори на нападките към себе си от страна на настоящия шеф на каталунците - Жоан Лапорта, който мотивира провала на договора на Меси с лошото финансово наследство:

"Нашият съвет на директорите планираше да назначи избори на 21 март 2021 г. в рамките на законоустановения ред в края на мандата ни, което щеше да ни даде достатъчно време да се справим с финансовите трудности и да уредим сметките около сезон 2020/21. Това бе нашето желание да вземем необходимите решения, за да не се стига до това положение. Именно решения, които не бяха взети в последните месеци, което издава бездействието на сегашното ръководство", твърди Бартомеу и добавя:

"През април 2020 г. започнахме корпоративен проект, който целеше привличането на нови стратегически партньори. Ако новият борд бе одобрил това решение и този проект, то това би означавало капиталова инжекция от 220 милиона евро в касата, с които да бъдат намалени загубите от пандемията, които през 2020/21-ва година биха могли да достигнат до 374 милиона евро. Ако към тези 220 милиона добавите и 20% намаление на заплатите на играчите, което бяхме планирали (около 90 милиона евро), то тогава системата на Ла Лига за заплатите би била спазена и нямаше да има проблем с картотекирането на новите футболисти".

Бартомеу стига и по-далеч, обвинявайки Лапорта, че е взел решение в ущърб на Барселона, съгласявайки се да изплати определена сума на Неймар, слагайки край по този начин на съдебните спорове между страните:

"Защо взехте такова решение, което е против интересите на клуба", пита бившият шеф на Барселона в края на писмото си!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички