Тревога в Барселона: Илкай Гюндоган е с контузия, не е ясно колко ще отсъства


Тревога в Барселона: Илкай Гюндоган е с контузия, не е ясно колко ще отсъства
Снимка: Getty Images

1436 0

Футболистът Барселона и Германия Илкай Гюндоган напусна принудително терена срещу Франция в приятелски мач поради контузия. Германия победи Франция с 2:1 на "Сигнал Идуна Парк" благодарение на голове на Томас Мюлер и Лерой Сане, преди Антоан Гризман да върне един гол от дузпа.

Гюндоган имаше неприятно падане, при което се приземи по гръб. Мениджърът Руди Фьолер смени играча след медицинска намеса на терена и играчът беше видян разплакан, докато излизаше от терена след само 25 минути игра.  Освен това в момента Барселона е без Роналд Араухо и Педри поради контузия.

Каква контузия има Гюндоган?

Степента на контузията не е известна, но играчът ще премине медицински тестове, за да се види колко сериозен е проблемът. Въпреки че успя да напусне терена, фактът, че Гюндоган беше облян в сълзи, не е добър знак. Новият мениджър на Германия Фьолер се опита да успокои напрежението след мача, като каза, че контузията на Гюндоган "е натъртване", а "не фрактура".

Колко време е аут?

По същия начин, както при първия въпрос, медицинският преглед ще определи степента на претърпяното нараняване и след това ще могат да се направят заключения относно времето за възстановяване. Новината е много тревожна за Барселона, тъй като защитаващият титлата си в Ла Лига се стреми да настигне Реал Мадрид. Каталунците играят срещу Реал Бетис на 16 септември, преди да приемат Антверпен на 19-и в Шампионска лига. А след тежкото поражение на Германия от Япония Гюндоган направи болезнено признание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички