Тотален разкол цари в Атлетико (Мадрид) и бута шампиона към провала?


Тотален разкол цари в Атлетико (Мадрид) и бута шампиона към провала?
Снимка: Getty Images

1228 0

Съблекалнята в Атлетико (Мадрид) е много напрегната и това е една от вероятните причини за неубедителното представяне на тима в последно време. "Дюшекчиите", които са актуален шампион на Испания, заемат четвъртото място в класирането на Ла Лига и изостават от лидера Реал Мадрид с 13 точки.

Според "Marca" проблемите в Атлетико са възникнали след трансфера на Родриго де Пол от Удинезе и този на Антоан Гризман от Барселона. Когато е преминал в испанския клуб, аржентинецът се е държал като звезда и не е установил добри отношения с ветераните. Той се е дистанцирал от съотборниците си и е общувал само с Луис Суарес, тъй като двамата са общи приятели с Лионел Меси.

Гризман се е адаптирал по-добре, за което му е помогнало приятелството с капитана на тима Коке. Футболистите на Диего Симеоне обаче са били недоволни от размера на заплатата му. Освен това играчите на Атлетико са разединени, а отборът се е разделил на групички: балканска (Ян Облак, Шиме Вършалко, Стефан Савич и Иван Шапонич) и португало-бразилска (Жоао Феликс, Ренан Лоди, Матеус Куня, Фелипе). Към втората група са се присъединили и Яник Караско и Тома Льомар.

Според "Marca" някои играчи са недоволни от положението си в клуба и не крият това. Например Ектор Ерера, чийто контракт изтича през лятото. Треньорът Диего Симеоне е посъветвал ръководството да не му предлага нов договор. В края на миналата година тръгна слух, че клубът може да се раздели и е средкордната си покупка Жоао Феликс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички