Той е световен шампион и близък на Меси. И Реал го иска за заместник на Бензема


Той е световен шампион и близък на Меси. И Реал го иска за заместник на Бензема
Снимка: GettyImages/колаж: Sportlive.bg

18056 0

В Реал Мадрид започват най-накрая да осъзнават, че класата може и да е вечна, но формата е изключително важна за постигането на резултати на най-високо равнище. И фактът, че Карим Бензема няма никаква алтернатива на върха на атаката на "белия балет" се оказа един от факторите за "изхабяването" на френския ас в края на сезона. 

По време на летния трансферен прозорец, "кралете" най-накрая ще обърнат внимание на позицията "централен нападател", въпреки че и през следващия сезон се очаква Карим да е основен №9 в отбора. Липсата на реална алтернатива обаче ще бъде адресирана. 

Голямата мечта на Флорентино Перес 

Президентът на "белия балет" иска да привлече Килиан Мбапе. Многократно обаче опитите на строителния магнат удрят на камък. Най-рано Реал може да направи опит за трансфер на френската суперзвезда през лятото на 2025 година. Причината е, че тогава изтича договора на стрелеца, а "кралете" са категорични, че преговори с ръководството на ПСЖ няма да водят. 

Голямата цел на Реал и Перес е да видят Мбапе с фланелката на Реал

План "Б" на Мбапе беше Ерлинг Холанд, но заради забавянето на решението на Килиан през пролетта на 2022 година норвежецът отказа да чака и реши да приеме предложението на Манчестър Сити. 

Холанд, все пак, има намерение един ден да играе за Реал, но това би могло да се случи едва след няколко години. Освен това цената, която Реал ще трябва да плати, е над 150 милиона евро. 

Това са двата бляна на Флорентино Перес, но по-възможно изглежда привличането на друга актуална звезда, която стана и световен шампион съвсем наскоро. 

Приятел на Меси, голмайстор на Сити - той ли ще замени Бензема? 

Според най-новата спекулация в Испания, Хулиан Алварес е високо в списъка на Перес и компания за подсилване на нападението на тима. Жуни Калафат искаше да го привлече още през зимата на сезон 2021/22, но тогава отново "гражданите" действаха по-бързо и го привлякоха. 

Възможно ли е

Надежда за подобен трансфер дава фактът, че аржентинският ас е резерва на Ерлинг Холанд в Сити, докато в Реал позицията на централен нападател може да е широко отворена още след края на следващия сезон. 

Далеч по-вероятен е друг трансфер на нападател в Реал 

И Алварес обаче изглежда "мисия невъзможна" за гранда от столицата на Испания. Сити със сигурност ще иска висока сума за неговите услуги. Освен това Пеп Гуардиола харесва качествата на Паяка и едва ли е склонен да се съгласи да се раздели с него. 

Затова и по-сигурен изглежда друг трансфер на нападател - Хоселу от Еспаньол. "Марка" информира, че това е най-вероятният нов нападател на "Бернабеу", въпреки че не "пасва" на стратегията на Реал. Нападателят е на 33 години, а причините за интереса на "белите" са три: 

Нападател на Еспаньол се очаква да е резерва на Бензема за сезон 2023/24

  • солиден опит в Ла Лига 
  • ниска трансферна сума (не повече от 10 милиона евро)
  • няма проблем да е резерва на Бензема 

Това, разбира се, не е дългосрочно решение за атаката на Реал Мадрид, но през това лято най-голямото перо в бюджета на "кралете" е резервирано за привличането на Джуд Белингам, което ще струва над 100 милиона евро

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички
Галерия на деня