Килиан Мбапе в Реал Мадрид - радост за "белите" фенове и лоша новина за две от звездите на "кралете"?


Килиан Мбапе в Реал Мадрид - радост за "белите" фенове и лоша новина за две от звездите на "кралете"?
Снимка: Getty Images

6867 0

Въпросът за потенциален трансфер в Реал Мадрид на суперзвездата на ПСЖ Килиан Мбапе по време на предстоящия летен трансферен прозорец отново е на дневен ред.

Голяма част от привържениците на "белия балет" мечтаят да видят един от най-добрите футболисти в света в любимия си клуб. Не така обаче може да стоят нещата за две от звездите в състава на Карло Анчелоти.

Казус

Евентуална сделка между френския голмайстор и испанския гранд може да е равносилна на раздяла с тима на поне един или двама от твърдите титуляри за италиянския специалист - Карим Бензема и Родриго Гоеш.

Някой измежду двамата ключови нападатели може да страда от сериозна липса на игрово време, ако Мбапе акостира на "Сантяго Бернабеу". Докато Бензема има шанс да остане на върха на атаката с Килиан и Винисиус Джуниър по фланговете, то за Родриго пост изглежда трудно може да бъде намерен. Младостта на бразилеца обаче може да се окаже преднина за него предвид факта, че голмайсторът на "кралете" е с цели 13 години по-възрастен.

Сезонът за триото

Актуалният носител на "Златната топка" в лицето на Бензема изиграва пореден солиден сезон с бялата фланелка. При изиграни 39 мача във всички турнири през сезона той вкарва 29 гола и подава за още 6. Родриго от своя страна има на сметката си цели 52 срещи, в които се отличава с 16 попадения и 11 асистенции. Мбапе от своя страна блести с 29 гола и 9 голови подавания в 39 двубои през настоящата кампания.

Легенда на "кралския клуб" пък директно изпрати Бензема на резервната скамейка при сделка с аса на парижани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички