"Зеленото" съперничество Манчестър Сити - Реал Мадрид: Пълен паритет, НО с хегемон при головете


"Зеленото" съперничество Манчестър Сити - Реал Мадрид: Пълен паритет, НО с хегемон при головете
Снимка: Getty Images

1844 0

Манчестър Сити и Реал Мадрид излизат един срещу друг в мач-реванш от полуфиналите в Шампионска лига. Мнозина определиха този дуел и като "финал преди финала". Реваншът е на "Етихад Стейдиъм", след като в първия мач двата тима не се победиха и завършиха наравно 1:1.

Предвид това кога идват най-силните години в историята на "гражданите" (вероятно намиращи се в своя пик към момента), едва ли е изненада за някого фактът, че те са срещали Реал само 9 пъти в историята, както и че всички срещи са след сезон 2012/13 насам.

Реал Мадрид и Манчестър Сити напълно изравнени в Шампионска лига

През онази кампания попадат в една група, като Реал печели първия мач след голово зрелище 3:2, а вторият, който е в Англия, завършва при 1:1. През сезон 2015/16 "кралския клуб" отстранява съперника на полуфиналите с общ резултат 1:0.

Първата победа за Сити срещу Реал е през 2019/20, когато на осминафиналите печели и двете срещи с 2:1 (след голяма пауза между тях от над пет месеца заради коронавируса). Така стигаме и до спектакъла от миналата година.

Пеп Гуардиола и компания печелят първия мач със зрелищното 4:3, а в реванша водят с 1:0 до 90-ата минута. Следват два бързи гола на Родриго, продължения и победен гол на Карим Бензема.

Сити и Реал имат по три победи един срещу друг, като три пъти са завършвали и наравно. Въпреки това, ако съдим по отстранявания в елиминациите, преимуществото е за Реал - 2:1. Головата разлика в това съперничество също е в полза на мадридчани - 14 срещу 13.

Кой е с най-много голове в мачовете между Реал и Сити?

Не са толкова изравнени силите при голмайсторите обаче. Там Карим Бензема е лидер с 6 попадения, като следващите двама са с два пъти по-малко реализирани голове (по три). Става въпрос за Кевин де Бройне, който вкара изравнителния гол в първия мач, както и за Габриел Жезус, който вече е в Арсенал.

Друг разписал се в първия сблъсък е на следващото място - Винисиус Жуниор. Бразилската перла е с два гола, колкото има и неговият сънародник и герой от миналогодишния сблъсък Родриго.

Предстои да видим в чия полза ще се наклонят везните след днешния дуел. Мачът започва в 22:00 часа българско време. Ще можете да следите мача от полуфиналите в Шампионска лига Манчестър Сити - Реал Мадрид НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички