"Титлата е неизбежна!": Речта, с която Шави надъхал Барселона пред началото на сезона


"Титлата е неизбежна!": Речта, с която Шави надъхал Барселона пред началото на сезона
Снимка: Getty Images

1912 0

Любопитна реч е държал треньорът Шави Ернандес пред играчите на Барселона преди началото на сезона в Ла Лига. Легендата на каталунците е надъхал сериозно момчетата си преди мача с Райо Валекано в първи кръг на първенството.

"Спечелването на Ла Лига с този състав е лесно. Тази година титлата е неизбежна. Не можете да се измъкнете от нея, момчета. Всяка игра е ш***на война. Вие, момчета, трябва да дадете всичко от себе си. За съотборниците Ви, които не играят, за нашата емблема, защото да си в Барса е привилегия и трябва да умрете на терена!

С отбор като този трябва да печелим титли и особено Ла Лига. Готови ли сте да бъдем едно семейство? Искам отмъщение. Ще имаме добро начало", са били думите на Шави преди мача, който завърши 0:0. След това обаче, в 13 изиграни двубои, тимът допусна само 1 загуба и взе 12 победи.

Думите на треньора бяха осветлени в документалния сериал за Барселона на "Amazon Prime". Той излезе на 28 декември и се казва "Барселона: Новата ера". Сериалът се състои от 5 30-минутни епизода, които разказват за пътя на отбора след загубата от Байерн в Шампионска лига с 2:8. А ето на кой свой футболист се е молил Шави и защо. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички