Тибо Куртоа: В Мадрид ме ценят повече от Белгия


Тибо Куртоа: В Мадрид ме ценят повече от Белгия
Снимка: Getty Images/Gulliver

1734 0

Тибо Куртоа се оплака в интервю пред белгийското издание HLN, че не е получил признание в родината си. Стражът на Реал Мадрид смята, че се чувства третиран по различен начин в Белгия, отколкото в Испания.

„Преживях много тежък период в Реал Мадрид, а виждам анализатори, които казват, че Лукаку заслужава трофея за най-добър белгийски играч, състезаващ се в чужбина”, каза стражът.

„Когато направих три фантастични сезона в Атлетико Мадрид, получих похвала от цяла Беглия. Станах спортист на годината и мислих, че съм ценен. Днес имам чувството, че всичко, което правя, се счита за абсолютно нормално. Моето представяне в мача срещу Валядолид дори сякаш не съществува, а белгийците не го оцениха. Да играеш за най-големия клуб в света вече все едно не си струва”, продължи Куртоа.

Вратарят чувства несправедливостта и продължи с тирадата си. „Разбирам да дадат наградата на Ромелу, но и аз я заслужавах. Дори не бях сред номинираните за спортист на годината – нелепо е. Имам чувството, че ме ценят повече в Испания, отколкото в Белгия”.

Играчът смята, че в неговата страна не му е простено, че е пропуснал някои мачове в националния отбор, както и за грешката, която допусна срещу Дания. „Контузих се и просто не можех да помогна на отбора. Ако ме съдят за това, мисля, че е глупава гледна точка".

"И когато допуснах тази грешка срещу Даниа, изведнъж изглеждаше, като единственото нещо, което направих през 2020-а година”, коментира още Тибо Куртоа. А каква новина обяви Зидан преди дербито с Атлетико Мадрид, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички