Тибо Куртоа издаде "рецептата" за успех на Реал Мадрид срещу звездите на ПСЖ в Шампионска лига


Тибо Куртоа издаде "рецептата" за успех на Реал Мадрид срещу звездите на ПСЖ в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

2782 0

Белгийският национал и титулярен избор на Карло Анчелоти в Реал Мадрид - Тибо Куртоа, даде интервю пред испанското издание "AS", в което говори за добрата форма, в която се намира и разкри очакванията си за осминафинала срещу ПСЖ в Шампионска лига, който ще се състои на 15 февруари:

"Горд съм със себе си, защото тази година играя на добро ниво, но трябва да я подкрепя с трофеи. Миналият сезон също беше добър за мен, ала приключихме май без нито един трофей и това боли. Най-красивото за нас е да печелим, както направихме наскоро със Суперкупата на Испания. Дали съм във формата на живота си? Чувствам се добре, да. Въпреки това защитата също върши голяма работа, което помага не само на мен, но и на целия отбор. Искам да поддържам тази линия на развитие до края на сезона и така ще дойдат трофеите", започна той и разкри за какво мечтае с екипа на "белия балет":

"Най-голямата ми мечта е да триумфирам в Шампионската лига, но това не е някаква мания. Реал Мадрид е историята на този турнир и да оставя следа в нея би било много красиво. Печелил съм големи трофеи като тези от Висшата лига и Ла Лига, както и други в Европа. Но за да завърша моята колекция, много би ми харесало да спечеля ШЛ веднъж преди да се оттегля".

Относно предстоящия сблъсък с ПСЖ от 1/8-финалите в турнира, Тибо Куртоа каза следното:

"ПСЖ е тежък противник и сблъсъкът ни ще бъде доста труден и оспорван. Това ще бъде финал преди финала. Реал Мадрид обаче е на добро ниво и мисля, че можем да продължим напред. Тези мачове ще се решат от детайлите като едно спасяване или един гол. Ключово ще бъде да останем концентрирани и задружни, както и всичко да е наред – да нямаме отсъстващи и контузени".

"ПСЖ разполага с големи играчи като Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар, но отборът е повече от това. Става въпрос за завършен състав. Имат талант във всяка една линия. В днешния футбол по-важен е колективът, а не индивидуалностите. Ако те е страх от даден играч, появява се още един такъв и това те затруднява още повече. Вярно е, че един талантлив футболист може да вкара гол от нищото, но трябва да се притесняваш повече от силните страни на целия му отбор".

"ПСЖ е тим, който обича да владее топката. Затова трябва да се опитваме да им я отнемаме. Освен това имат скорост в предни позиции, поради което ще трябва да предотвратяваме контраатаките, когато губим топката. Също така ще бъде от значение да покажем нашата ефикасност, която се състои в две неща: да запазим "сухата" си мрежа и да вкараме два гола от три положения", завърши Куртоа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички