Тер Щеген и лотарията на дузпите пратиха колеблив Барселона на финал срещу Реал Мадрид за Суперкупата (ВИДЕО)


Тер Щеген и лотарията на дузпите пратиха колеблив Барселона на финал срещу Реал Мадрид за Суперкупата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7613 0

Барселона отстрани Реал Бетис в мач от 1/2-финалите на турнира Суперкупа на Испания след изпълнения на дузпи.

След 120 минути игра двата тима завършиха при резултат 2:2. Попаденията за Барса бяха отбелязани от Роберт Левандовски и Ансу Фати, а за севилци се разписаха Набил Фекир и Лорен Морон.

Червен картон пък бе показан на Андрес Гуардадо в продълженията, който остави Бетис с човек по-малко.

При изпълненията на дузпи Барса триумфира с 4:2. Тер Щеген спаси две на Бетис, а точни за "блаугранас" бяха Роберт Левандовски, Ансу Фати, Франк Кесие и Педри.

На 15 януари (неделя) Барселона ще премери сили с Реал Мадрид във финала за Суперкупата на Испания.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна по спокоен начин. Двата тима прекараха първоначалните минути, изучавайки действията на противника си. Около десетата минута Барса установи контрол над играта, задържайки топката около централната линия, без да дава шанс на Бетис да я отнеме. Момчетата на Пелегрини, като че ли чакаха своя момент на контраатака.

В 22-ата минута Жул Кунде върна по много лош начин топката към своя вратар Марк-Андре Тер Щеген. До кълбото пръв стигна Набил Фекир, който преодоля стража, но впоследствие бе спрян от Араухо. Минута по-късно Педри отбеляза, но в изграждането на атаката Рафиня е бил в засада.

В 32-ата минута Тер Щеген трябваше да се намесва и да опази вратата си суха. Пецела се извиси над всички и стреля с глава след центриране от корнер. 30-годишният страж на каталуцните обаче реагира подобаващо. Няколко минути по-късно отново имаше опасност за вратата на немския страж. Луис Енрике пусна топка в наказателното поле, но преди Родри да я засече и вкара, Серджи Роберто се намеси и предотврати гола.

В 40-ата минута резултатът бе открит. Педрди намери по чудесеен начин Дембеле в половината на севилци. Французинът проби и намери Левандовски в наказателното поле, който не сбърка - 1:0 за Барса. В самия край на първата част отново Тер Щеген трябваше да се намесва и да спаси голов удар на Луис Енрике.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна страхотно за Барса. Каталунците взеха инициативата и създадоха положение в 47-ата минута. Топката бе пратена към Левандовски в наказателното поле, полякът пропусна, но секунди след това бе отсъдена засада. В следващите минути доминацията на Барса продължи, но каталунците не съумяха да създадат нещо по-опасно пред Клаудио Браво.

Около 60-ата минута играта бе спряна, след като Роналд Араухо и Борха Иглесиас се сблъскаха неприятно след корнер. Малко по-късно мачът бе подновен, а последствията за двамата не се оказаха толкова сериозни. Към 70-ата минута Бетис се настани в половината на Барса но не успя да застраши вратата на Тер Щеген.

В 77-ата минута резултатът бе изравнен. Набил Фекир получи пас в наказателното поле от Енрике и с прецизен удар направи резултата 1:1. Няколко минути по-късно Левандовски се разписа отново, но попадението бе отменено поради засада на влезлия като резерва Феран Торес в изграждането на атаката.

В добавеното време на втората част Педри намери по чудесен начин резервата Ансу Фати, който остана очи в очи с Клаудио Браво, но вторият направи чудесно спасяване и запази равенството.

ПРОДЪЛЖЕНИЯ

В 93-ата минута обаче Ансу Фати се поправи за пропуска си в края на редовното време. След изпълнен корнер Бетис не изчисти топката по най-добрия начин, младокът стреля от воле и върна преднината на Барса - 2:1.

Video edited on Kapwing

В 101-ата минута обаче Бетис съумя отново да изравни. Влезлият като резерва Лорен Морон се оказа най-съобразителен в наказателното поле и по елегантен начин завърши подаване от Луис Енрике с гол - 2:2.

Video edited on Kapwing

В 117-ата минута отново Ансу Фати можеше да изведе Барса напред. "Блаугранас" организира чудесна атака, а Феран Торес прати топката в наказателното поле, където младока отигра положението технично, но ударът му бе спасен от Браво. Минута по-късно севилци останаха с човек по-малко. Андрес Гуардадо влезе остро в краката на Фати, Серо Гранде не се поколеба за секунда и му показа втори жълт картон.

ДУЗПИ

1. Уилям Жозе (Бетис) - 1:0

1. Роберт Левандовски (Барселона) - 1:1

-

2. Лорен Морон - 2:1

2. Франк Кесие - 2:2

-

3. Хуанми - 2:2 (спасяване на Тер Щеген)

3. Ансу Фати - 2:3

-

4. Уилям Карвальо - 2:3 (спасяване на Тер Щеген)

4. Педри - 2:4

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Реал Бетис: Браво, Руйбал, Пецела, Фелипе, Миранда, Г. Родригес, Каналес, Енрике, Родри, Фекир, Иглесиас

Барселона: Тер Щеген, Aлба, Кунде, Араухо, Роберто, Де Йонг, Гави, Педри, Рафиня, Дембеле, Левандовски 

ПРЕДИ МАЧА

След като вчера (11 януари) Реал Мадрид си осигури участие на финала на турнира, сега "лос бланкос" чака да разбере с кого ще спори за трофея измежду Бетис и Барса.

Каталунците влизат в полуфинала като отбора, който се намира в по-добрата форма. Момчетата на Шави имат 4 победи и 1 равенство в последните си 5 срещи във всички турнири, като са отбелязали 10 попадения и допуснали само пет.

Бетис определено не се намира в най-добрата си серия. Мануел Пелегрини и компания имат 2 победи, 2 равенства и едно поражение в последните си пет, но ще бъдат мотивирани да се борят с Барса и да търсят мястото си на финала.

Шави ще има на разположение всеки един от своите играчи и се очаква да излезе с най-доброто в Близкия Изток. Мануел Пелегрини пък няма да може да разчита на младока Хуан Круз, който се бори с мускулна травма. 

Главен арбитър на зрелището ще бъде Карлос дел Серо Гранде.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички